Kvalifikacijos kėlimo mokymai „TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ SUDARYMAS. MAISTINĖS IR ENERGINĖS VERTĖS SKAIČIAVIMAS. MAISTINGUMO DEKLARACIJA“
85.00€59.50€
Kvalifikacijos kėlimo mokymai, kuriuose gausite teorinių ir praktinių žinių technologinių kortelių sudarymo maitinimo ir maisto produktų gamybos įmonėse srityje. Išmoksite apskaičiuoti maistines ir energines patiekalų/produktų maistines ir energines vertes, pateikiant maistingumo deklaraciją.
Mokymai skirti: dietistams, maisto technologams, visuomenės sveikatos specialistams, gyvensenos medicinos specialistams, maitinimo organizavimo specialistams, ir kitiems specialistams, suteikiamos 4 kvalifikacijos kėlimo ak. valandos. Visi mokymų dalyviai gaus kvalifikaciją patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.
Data: 2023 m. kovo 28 d.
Trukmė: 4 ak. valandos, nuo 13 val. iki 16 val.
Vieta: ZOOM platformoje.
DĖMESIO! PROGRAMA SUDERINTA IR PATVIRTINTA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR REGISTRUOTA METAS SISTEMOJE.
Prisijungimas prie paskaitos atsiunčiamas atlikus mokėjimą už mokymus. Apmokėjimas pavedimu, pagal atsiųstą sąskaitą.*
*Apmokėjimas biudžetinėms įstaigos galimas per 2 mėnesius nuo išankstinės sąskaitos gavimo, prieš mokymus pateikus garantinį raštą.
Technologinė kortelės yra pagrindinis viešojo maitinimo ir gamybos įmonių dokumentas, kuriuos remiantis atliekama maisto produktų/ patiekalų gamyba. Jose pateikiama informacija padeda suplanuoti žaliavų užsakymus, parodo gaminamo patiekalo/ produkto maistinių medžiagų kiekius ir energines vertes, gamybos nuostolius ir gamybos technologijas. Todėl itin svarbu mokėti teisingai jas parengti, kad maisto gamyba įmonėse vyktų kokybiškai ir saugiai.
Teisingai apskaičiuotos ir pateiktos maistinės medžiagos ir energinė vertė technologinėse kortelėse palengvina specialistams valgiaraščių sudarymą parenkant tinkamus patiekalus bet kokio amžiaus vaikų, suaugusių ar dietų besilaikančių žmonių mitybai. Gaminant pramoninius produktus privaloma pateikti maistingumo deklaraciją, kuri suteikia informaciją vartotojui pasirenkant produktą rinkoje ir yra privaloma nurodyti ženklinimo etiketėje.
Remiantis 2022 m. gruodžio 20 d. Nr. V-1893 Lietuvos respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymu nuo 2023 m. gegužės 1 d. įsigalioja pakeitimas „Maisto tvarkymo subjektų gaminami rinkai tiekiami maisto produktai ir viešojo maitinimo įstaigų gaminami patiekalai, kulinarijos, konditerijos gaminiai, kurie realizuojami vaikų ugdymo įstaigose, vaikų poilsio stovyklose, stacionariose socialinės globos įstaigose, stacionarinėse asmens sveikatos priežiūros įstaigose, laisvės atėmimo vietų įstaigoje, Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos ir kitose krašto apsaugos sistemos įstaigose, turi būti pagaminti pagal maisto tvarkymo subjekto ar viešojo maitinimo įstaigos atsakingo asmens patvirtintas receptūras, technologinius aprašymus. Kiti viešojo maitinimo įstaigų gaminami patiekalai, kulinarijos, konditerijos gaminiai turi būti pagaminti pagal viešojo maitinimo įstaigos atsakingo asmens patvirtintas receptūras“.
Lektorė Inga Pupelienė
Lektorė INGA PUPELIENĖ – KTU Cheminės technologijos fakultete baigta Maisto produktų technologijos studijų programa ir įgytas Chemijos inžinerijos mokslo bakalauro laipsnis bei Maisto chemijos ir technologijos magistro laipsnis su pagyrimu. Nuo 2010 m. Kauno kolegijos lektorė. Pagrindiniai dėstomi dalykai – Maisto kokybė ir sauga, Mityba, Augalinio maisto technologijos. Nuolat keliama dalykinė kvalifikacija dalyvaujant konferencijose, mokymuose, seminaruose. Keleto receptų knygų autorė.
MOKYMŲ TIKSLAS:
Suteikti teorines ir praktines žinias technologinių kortelių sudarymo maitinimo ir maisto produktų gamybos įmonėse srityje. Išmokyti apskaičiuoti maistines ir energines patiekalų/produktų maistines ir energines vertes, pateikiant maistingumo deklaraciją.
MOKYMŲ PROGRAMA:
Technologinių kortelių sudarymo teoriniai pagrindai (kortelės formos reikalavimai, būtina informacija ir jos pateikimo būdai);
Pirminiai ir antriniai nuostoliai. Nustatymas ir teisės aktų reikalavimai. Dažniausiai nustatomos klaidos ir kaip jų išvengti.
Dažniausiai pasitaikančios klaidos technologinių kortelių aprašymuose. Kaip jų išvengti
Patiekalo realizavimo trukmės nustatymas – metodai ir jų praktinis įgyvendinimas.
Naujų patiekalų ir maisto produktų technologinių kortelių sudarymas pagal turimas receptūras.
Maistinių ir energinių verčių apskaičiavimas (privalomos maistinės medžiagos, jų paieška kortelių sudarymui, apskaičiavimas reikiamam kiekiui);
Maistingumo deklaracijos sudarymas ir pateikimas (privaloma informacija: energinė vertė (kcal/kJ), riebalų, sočiųjų riebalų rūgščių, angliavandenių, cukrų, baltymų ir druskos kiekiai);
Patiekalų ir maisto produktų savikainos skaičiavimas. Reikalingi žaliavų kiekiai, skirtingoms porcijoms. Sudedamųjų dalių sąrašo taisyklingas pateikimas;
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.