Kvalifikacijos kėlimo mokymai „SVEIKO MAISTO TECHNOLOGIJOS, KOKYBĖ IR MAISTO SAUGA“

49.00

Mokymai skirti: virėjams, dietistams, dietologams, gyvensenos medicinos specialistams, visuomenės sveikatos specialistams, maisto technologams, ugdymo, gydymo ir globos namų įstaigų vadovams, kavinių, restoranų ir kitų viešojo maitinimo įstaigų specialistams ir kitiems už maitinimo organizavimą atsakingiems asmenims. 

Data: gruodžio 6 d.
Trukmė: 4 ak. valandos, nuo 15:00 iki 18:00 val.
Vieta: ZOOM platformoje.
DĖMESIO!PROGRAMA PATVIRTINTA SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRO IR REGISTRUOTA METAS SISTEMOJE.

Kaina: 49 Eur.

Gausite teorines ir praktines žinias, priemones bei įrankius sveiko, kokybiško ir saugaus maisto gamybos organizavimui viešojo maitinimo įstaigose, vadovaujantis naujausiais teisės aktais, jų reikalavimais, rekomendacijomis ir įsigaliojusiais naujausiais pakeitimais! Šį puikų pasiūlymą sudaro: online paskaita ir 1 mėn. aktyvi prieiga paskaitos peržiūrai internete, vertinga dalomoji medžiaga, 1 mėnesis nuotolinių konsultacijų el. paštu ir elektroninis dalyvio pažymėjimas

 

Prisijungimas prie paskaitos atsiunčiamas atlikus mokėjimą už mokymus likus kelioms dienos iki mokymų. Apmokėjimas pavedimu, pagal atsiųstą sąskaitą.*
*Apmokėjimas biudžetinėms įstaigos galimas per 2 mėnesius nuo išankstinės sąskaitos gavimo, prieš mokymus pateikus garantinį raštą.
Aprašymas

Apie kvalifikacijos mokymus

Mėsos patiekalai gali būti labai įvairūs, tačiau dažnai viešojo maitinimo įmonėse gaminami ne itin sveikais būdais – kepami su daug riebalų, gruzdinami, stipriai apkepami. Tokiu būdu patiekalai praranda savo maistines savybes, susidaro sveikatai kenksmingos medžiagos. Todėl labai svarbu pasirinkti ne tik tinkamas mėsos ar žuvies žaliavas, kad patiekalas būtų maistingesnis, bet ir gamybos metu reikia nesugadinti žaliavos parenkant sveikesnius gamybos būdus. Maitinimo organizavimo reikalavimai ugdymo, ligoninių bei kitoms įstaigoms dažnai kelia problemų dėl mėsos, ypač žuvies patiekalų gamybos nenaudojant daug papildomų ingredientų.

Daržovių vartojimas itin svarbus dėl juose esančių biologiškai aktyvių medžiagų, tačiau neretai gamybos metu vertingų savybių labai sumažėja. Dažnai vartotojai nesuvartoja rekomenduojamo kiekio daržovių per dieną, o vaikai ne itin mėgsta patiekalus su daug daržovių. Todėl labai svarbu mokėti ir žinoti kaip integruoti daržoves į paprastus kasdienius patiekalus, kad jų suvartojimas padidėtų ir išliktų maistinės savybės. Nuolat stiprinamos žinios sveikatai palankesnių patiekalų gamybos aspektų srityje užtikrins ne tik saugių, bet ir kokybiškų, skanių patiekalų gamybą.  Todėl svarbu sustiprinti žinias mėsos ir žuvies patiekalų sveikatai palankesnių gamybos aspektų

VšĮ „Sveikatai palankus” ilgametė patirtis ir darbas su įvairiomis maitinimą organizuojančiomis įstaigomis, leidžia dar geriau suprasti ir žinoti būdus, kaip Jums padėti!

Įsigykite mokymus ir sustiprinkite žinias sveikatai palankesnių mėsos ir žuvies patiekalų gamybos srityje, kad patiekalai ir gaminiai Jūsų įstaigoje būtų kokybiški ir skanūs!

 

Lektorė INGA PUPELIENĖ KTU Cheminės technologijos fakultete baigta maisto produktų technologijos studijų programa ir įgytas chemijos inžinerijos mokslo bakalauro laipsnis bei maisto chemijos ir technologijos magistro laipsnis su pagyrimu.

Nuo 2010 m. Kauno kolegijos lektorė. Pagrindiniai dėstomi dalykai – maisto kokybė ir sauga, mityba, augalinio maisto technologijos.

Nuolat keliama dalykinė kvalifikacija dalyvaujant konferencijose, mokymuose, seminaruose. Keleto receptų knygų autorė.

 

MOKYMŲ TIKSLAS:

Suteikti teorines ir praktines žinias, priemones bei įrankius sveikatai palankesnių mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų gamyboje, aptariant pagrindines žaliavas bei jų įtaką patiekalo kokybei ir saugai, parenkant tausojančius gamybos būdus bei analizuojant pasitaikančias gamybos problemas, pateikiant sprendimus ir būdus joms spręsti. Suteikti žinių apie tinkamą prieskonių pasirinkimą ir naudojimo galimybes.

MOKYMŲ PROGRAMA:

I dalis: Mėsos ir žuvies gaminių ir patiekalų gamybos sveikatai palankūs technologiniai sprendimai bei kokybės ir saugos rodikliai (2 ak. val):

1.Mėsos ir žuvies rūšys, jų maistinės savybės, kokybės ir saugos rodikliai, galimi rizikos veiksniai.

2. Technologiniai sprendimai gaminant mėsos ir žuvies patiekalus:

a. Mėsos ir žuvies pasirinkimas;

b. Priminis paruošimas gamybai (marinavimas, minkštinimas, pjaustymas, malimas);

c. Mėsos ir žuvies patiekalų terminio apdorojimo būdai (kuriuos geriau naudoti, o kurių nesirinkti sveikesnei gamybai).

3. Šaltų mėsos ir žuvies patiekalų saugos užtikrinimas.

4. Mėsos ir žuvies patiekalų kokybės rodikliai, pasitaikančios ydos, defektai ir jų šalinimo būdai.

5. Sveikatai palankūs mėsos ir žuvies patiekalai.

II dalis: Daržovių patiekalų gamybos sveikatai palankūs technologiniai sprendimai bei kokybės ir saugos rodikliai (2 ak. val):

1. Daržovių ir prieskonių maistinės savybės, kokybės ir saugos rodikliai, galimi rizikos veiksniai.

2. Technologiniai sprendimai gaminant daržovių patiekalus:

a. Daržovių pirminis paruošimas (plovimas, lupimas, pjaustymas, blanširavimas);

b. Daržovių patiekalų gamybos technologiniai sprendimai išlaikant maistines savybes;

c. Daržovių terminio apdorojimo būdai – sveikatai palankūs ir nerekomenduojami gamybos būdai.

3. Daržovių patiekalų kokybės rodikliai, pasitaikančios ydos, defektai ir jų šalinimo būdai.

4. Prieskonių pasirinkimas, jų rūšys, panaudojimo galimybės ir apdorojimas.

5. Sveikatai palankūs daržovių patiekalai.

 

PO ŠIŲ MOKYMŲ:

  • Įgysite ar sustiprinsite žinias sveikatai palankių mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų gamybos srityje.
  • Gausite praktinių patarimų apie žaliavų parinkimą ir tinkamumą mėsos, žuvies ir daržovių patiekalams gaminti.
  • Išmoksite parinkti tausojančius mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų gamybos būdus.
  • Gebėsite tinkamai organizuoti mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų gamybos technologinius procesus, taikant maisto saugos pagrindinius principus.
  • Mokėsite analizuoti problemas, atsirandančias gamybos metui ir gebėsite rasti tinkamus sprendimus patiekalo kokybei pagerinti.
  • Pagerinsite mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų kokybę savo įstaigose.

YPAČ REKOMENDUOJAME MOKYMUS:

  • virėjams;
  • dietistams;
  • visuomenės sveikatos specialistams;
  • maisto technologams;
  • viešojo maitinimo įstaigų vadovams ir kitiems už maitinimo organizavimą atsakingiems specialistams.

MOKYMŲ DALYVIAI GAUS:

  • 1 mėn. aktyvią prieigą prie nuotolinės paskaitos.
  • Paskaitos dalomąją medžiagą;
  •  Konsultacijas el. paštu 1 mėnesį po mokymų;
  • Kvalifikacijos kėlimą patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.*

*Pažymėjimas: VšĮ „Sveikatai palankus” išduodamas kvalifikacijos kėlimą patvirtinantis elektroninis paskaitos išklausymo pažymėjimas (pdf formatu). Atsiunčiamas po paskaitos Jūsų nurodytu elektroniniu paštu. Šis sertifikatas Jums primins apie daugybę naujų žinių ir įgūdžių bei motyvuos mokytis toliau.

PROGRAMA PATVIRTINTA SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRO IR REGISTRUOTA METAS SISTEMOJE: dietologams, dietistams, visuomenės sveikatos ir gyvensenos medicinos specialistams suteikiamos 4 kvalifikacinės valandos. Visi mokymų dalyviai gaus kvalifikaciją patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.

 

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.

Kvalifikacijos kėlimo mokymai „SVEIKO MAISTO TECHNOLOGIJOS, KOKYBĖ IR MAISTO SAUGA“
49.00