Kvalifikacijos kėlimo mokymai: Švediško stalo principo diegimas ir maisto švaistymo mažinimo priemonių įgyvendinimas

65.00

Kvalifikacijos kėlimo mokymai, kuriuose gausite teorinių ir praktinių žinių, kurios padės suprasti švediško stalo principo maitinimo organizavimo naudą, pasirinkimo galimybes ir galiausiai bus sumažintas maisto švaistymas, pagerinta mitybą ugdymo, globos ir sveikatos priežiūros įstaigose.

Mokymai skirti: dietistams, visuomenės sveikatos specialistams, virėjams, sandėlininkams, maisto technologams, maitinimo tiekėjų atstovams, ugdymo įstaigų vadovams ir kitiems už maitinimo organizavimą atsakingiems specialistams. Suteikiamos 3 kvalifikacijos kėlimo ak. valandos. Visi mokymų dalyviai gaus kvalifikaciją patvirtinantį elektroninį pažymėjimą. 

Data: 2023 m. birželio 27 d.

Trukmė: 3 ak. valandos, nuo 11 val.  iki 13:15 val.

Vieta: ZOOM platformoje.
Kaina:  65.00 Eur
DĖMESIO! PROGRAMA DERINAMA IR TVIRTINAMA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR REGISTRUOJAMA METAS SISTEMOJE.
Prisijungimas prie paskaitos atsiunčiamas atlikus mokėjimą už mokymus. Apmokėjimas pavedimu, pagal atsiųstą sąskaitą.*
*Apmokėjimas biudžetinėms įstaigos galimas per 2 mėnesius nuo išankstinės sąskaitos gavimo, prieš mokymus pateikus garantinį raštą.
Aprašymas

Apie mokymus

Kolektyvinis maitinimas vienas sudėtingesnių viešojo maitinimo sričių, kur privaloma atitikti ne tik teisės aktų reikalavimams, bet ir valgytojams tiekiamas maistas turi būti skanus ir estetiškas. Valgantys turi turėti pasirinkimo galimybes tarp tiekiamų patiekalų ir tokiu būdu sumažinti maisto švaistymo problematiką. Kaip tą padaryti kuo sklandžiau?

Mokymų metu pasidalintos praktinės patirtys leis giliau suvokti švediško stalo maitinimo principus, kaip juos pritaikyti praktikoje, kad maitinimas būtų kokybiškas, skanus, atitinkantis maitinimui keliamus reikalavimus bei užtikrinant maisto tausojimą.

Foto aut. P. Zaborskis

 

 

Lektorė RAMINTA BOGUŠIENĖ – sveiko maisto technologė ir sveikatos koučerė, vaikų ir dietinio maitinimo ekspertė, knygų autorė, lektorė, socialinio verslo VšĮ “Sveikatai palankus” įkūrėja ir vystytoja, maisto saugos ir kokybės specialistė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė, būsima dietistė.

Daugiau informacijos spaudoje:

 

MOKYMŲ TIKSLAS:

Kelti maitinimo organizavimo specialistų profesinę kvalifikaciją įdiegiant švediško stalo maitinimo organizavimo principus ir tokiu būdu sumažinti maisto švaistymo problematiką.

MOKYMŲ PROGRAMA:

  • Maisto švaistymo tyrimo rezultatai ir išvados. Pritaikomumas praktikoje.
  • Maisto švaistymas – priežastys ir jų sprendimo būdai.
  • Maisto švaistymo vertinimo sistema.
  • Dalinis ir pilnas švediško stalo principo maitinimo organizavimas. Privalumai ir trūkumai. Geroji patirtis.
  • Pusryčiai – ką daryti, jei nevalgo košių? Ką ir kaip gaminti pusryčiams, kad išvengti maisto švaistymo.
  • Pietūs – ką daryti, jei nevalgo žuvies, daržovių? Ką ir kaip gaminti pietums, kad išvengti maisto švaistymo.
  • Vakarienė – ką daryti, jei nevalgo omleto? Ką ir kaip gaminti vakarienei, kad išvengti maisto švaistymo.
  • Tarpiniai valgymai – rekomendacijos tausojant maistą ir sveikatą.
  • Kitų šalių patirtis, gerosios praktikos sklaida.

PO ŠIŲ MOKYMŲ:

  • Įgysite naujausių žinių ir praktinio išaiškinimo apie maisto švaistymo sąvokas, priežastis, vertinimo metodus.
  • Įgysite praktinių įgūdžių, kaip sumažinti maisto švaistymą Jūsų maitinimo įstaigoje.
  • Sužinosite švediško stalo principo maitinimo organizavimo metodus, sudarymo galimybes, dažniausiai pasitaikančias klaidas ir kaip to išvengti.
  • Išmoksite kaip skaniai ir maistingai paruošti košių, žuvies bei kitų patiekalų variantus, kad išvengti maisto švaistymo.
  • Gausite informacijos ir rekomendacijos apie tarpinius valgymus.
  • Pagerinsite maitinimą savo įstaigoje.

YPAČ REKOMENDUOJAME MOKYMUS:

  • dietistams;
  • visuomenės sveikatos specialistams;
  • virėjams;
  • sandėlininkams;
  • maisto technologams;
  • maitinimo tiekėjų atstovams;
  • ugdymo, globos ir sveikatos priežiūros įstaigų vadovams ir kitiems už maitinimo organizavimą atsakingiems specialistams.

MOKYMŲ DALYVIAI GAUS:

  • 4 sav. aktyvų mokymų įrašą, kurį galėsite peržiūrėti Jums patogiu metu;
  • Paskaitos dalomąją medžiagą;
  • Kvalifikacijos kėlimą patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.*

*Pažymėjimas: VšĮ „Sveikatai palankus“ išduodamas elektroninis paskaitos išklausymo  pažymėjimas (pdf formatu). Atsiunčiamas po paskaitos Jūsų nurodytu elektroniniu paštu. 

*DĖMESIO! PROGRAMA DERINAMA IR TVIRTINAMA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR REGISTRUOJAMA METAS SISTEMOJE.

Daugiau informacijos apie mokymus:

Tel. +370-609-10833

El.p. info@sveikataipalankus.lt

 

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.

Kvalifikacijos kėlimo mokymai: Švediško stalo principo diegimas ir maisto švaistymo mažinimo priemonių įgyvendinimas
65.00