Akcija

Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Švediškas stalas – darželiuose ir mokyklose 2025. Kaip organizuoti vaikų maitinimą, kad maistas būtų saugus, kokybiškas ir skanus? Geroji patirtis”

(3 pirkėjų atsiliepimai)

55.00 49.00

Švediško stalo maitinimo principas yra moderni, lanksti ir efektyvi sistema, plačiai taikoma ugdymo įstaigose ir vis labiau populiarėja, bei atsiranda teisiniai reglamentavimai taikyti tokį maitinimą. Ši sistema ne tik padeda užtikrinti vaikų mitybos įvairovę, mažina išmetamo maisto kiekį,  skatina vaikų sveikos mitybos įpročius bei savarankiškumą. Mokymų metu bus plačiai aptarti pagrindiniai principai, šio maitinimo modelio gerosios patirtys bei patiekalų idėjos, higienos reikalavimai, kuriuos būtina užtikrinti diegiant švediško stalo sistemą ugdymo įstaigose.  Pateikiamos pagrindinės higienos sąlygos kokybiškai ir saugiai švediško stalo maitinimo patiekalų gamybai, pateikimui bei kontrolės būdams. Mokymų metu sužinosi, kaip gaminti švediško stalo principu saugų, kokybišką ir skanų maistą, kuris atitiktų naujausius teisės aktus ir būtų gerasis pavyzdys Lietuvoje. 

 Detali mokymų programa puslapio apačioje. 

MOKYMŲ DALYVIAI GAUS:

  • 1 mėn. aktyvią prieigą prie nuotolinės paskaitos.
  • Paskaitos dalomąją medžiagą;
  • Konsultacijas el. paštu 1 mėnesį po mokymų;
  • Kvalifikacijos kėlimą patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.*

Mokymai skirti: virėjams, dietistams, dietologams, sveikos gyvensenos medicinos specialistams, visuomenės sveikatos specialistams, maisto technologams, ugdymo, gydymo ir globos namų įstaigų vadovams, kavinių, restoranų ir kitų viešojo maitinimo įstaigų specialistams ir kitiems už maitinimo organizavimą atsakingiems asmenims.

Data: sausio 9 d.

Trukmė: 4 ak. valandos, nuo 15:00 iki 18:00 val.

Vieta: ZOOM platformoje.

 

DĖMESIO! PROGRAMA TVIRTINAMA SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRE IR REGISTRUOJAMA METAS SISTEMOJE.

Prisijungimas prie paskaitos atsiunčiamas atlikus mokėjimą už mokymus likus kelioms dienos iki mokymų. Apmokėjimas pavedimu, pagal atsiųstą sąskaitą.**

**Apmokėjimas biudžetinėms įstaigos galimas per 2 mėnesius nuo išankstinės sąskaitos gavimo, prieš mokymus pateikus garantinį raštą.

Neturime

Aprašymas

Švediško stalo principas leidžia vaikams pasirinkti maisto produktus iš plataus asortimento, užtikrinant įvairių maistinių medžiagų balansą. Vaikai gali rinktis daržoves, vaisius, baltyminius produktus ir grūdinius patiekalus pagal savo poreikius, taip ugdant jų supratimą apie subalansuotą mitybą. Vaikai renkasi tik tiek maisto, kiek jie suvalgys, todėl sumažėja maisto atliekų kiekis – tai svarbus aspektas ekologiniu ir ekonominiu požiūriu. Taip pat švediško stalo sistema skatina vaikus savarankiškai priimti sprendimus, pasirinkti maistą ir mokytis atsakomybės už savo pasirinkimus. Vaikai mokosi etiketo ir mandagaus elgesio prie bendro stalo, taip pat gerbia kitų pasirinkimus.

Mokymų metu bus detaliai aptarta, kaip tinkamai pasiruošti švediško stalo diegimui, atsižvelgiant į teisės aktų reikalavimus dėl žaliavų, produktų ir medžiagų priėmimo, laikymo ir ilgalaikio saugojimo. Tam, kad būtų užtikrintas maisto kokybės ir saugos standartų laikymasis, svarbu tinkamas maisto laikymas ir pateikimas, maistas turi būti pateikiamas tinkamoje temperatūroje, siekiant užkirsti kelią mikrobiologinei taršai; reikalingas griežtas personalo ir vaikų švaros taisyklių laikymasis (pvz., rankų plovimas prieš valgant) ir rizikos veiksnių valdymas – kaip kryžminė tarša, žemos temperatūros pažeidimai, ir jų prevencija. Mokymuose daug dėmesio bus skiriama personalo elgesio reikalavimams, užtikrinant maisto saugumą gamybos ir pateikimo metu. Bus aiškinamos potencialios grėsmės, kylančios dėl higienos nesilaikymo, taip pat aptariami prevenciniai veiksmai, galintys padėti išvengti nehigieniškos gamybos pasekmių.

Mokymai apims ir dažniausius pažeidimus bei jų prevencijos būdus, praktinius maisto gamybos kontrolės metodus; pavyzdžius iš įgyvendintų švediško stalo sistemų. Įgytos žinios leis ugdymo įstaigų personalui ne tik užtikrinti aukštą maisto kokybę ir saugumą, bet ir kurti pozityvią mitybos aplinką vaikams, ugdant jų sveikos mitybos įgūdžius ir prisidedant prie jų visapusiško ugdymo.

LEKTORĖ

kvalifikacijos kelimo mokymai

INGA PUPELIENĖ – KTU Cheminės technologijos fakultete baigta maisto produktų technologijos studijų programa ir įgytas chemijos inžinerijos mokslo bakalauro laipsnis bei maisto chemijos ir technologijos magistro laipsnis su pagyrimu.

Nuo 2010 m. Kauno kolegijos lektorė. Pagrindiniai dėstomi dalykai – maisto kokybė ir sauga, tvari maisto gamyba, augalinio maisto technologijos.

Nuolat keliama dalykinė kvalifikacija dalyvaujant konferencijose, mokymuose, seminaruose. Keleto receptų knygų autorė.

 

 

MOKYMŲ TIKSLAS:

Suteikti teorinių ir praktinių žinių apie švediško stalo maitinimo principo taikymo galimybes darželiuose ir mokyklose. Supažindinti su maitinimo organizavimu švediško maitinimo principu pateikiant informaciją apie higienos reikalavimus, keliamus darbuotojams, žaliavų, produktų laikymui, patiekalų gamybai ir pateikimui. Pasidalinti kitų šalių gerąja patirtimi organizuojant minėto stiliaus maitinimą. 

MOKYMŲ PROGRAMA:

  • Švediškas stalas – kas tai? Jo privalumai ir trūkumai taikant darželiuose ir mokyklose. Teisiniai dokumentai
  • Kokybės ir saugos reikalavimų užtikrinimas organizuojant švedišką stalo stiliaus maitinimą darželiuose ir mokyklose:
  1. Žaliavų, pusgaminių, patiekalų priėmimo ir laikymo temperatūros sąlygos, laikymo terminai
  2. Saugi šaltųjų patiekalų gamyba
  3. Karštų patiekalų saugi gamyba, laikymas, transportavimas
  4. Saugios maisto pateikimo galimybės ir patiekalų kokybės išlaikymas
  • Higienos reikalavimai skirtinguose patiekalų gamybos etapuose bei su jais susiję rizikos veiksniai:
  1. Pagrindiniai patiekalų gamybos rizikos veiksniai ir mikroorganizmai atsirandantys nesaugios patiekalų gamybos metu
  2. Prevencinės priemonės ir korekciniai veiksmai;
  • Higienos reikalavimai personalui, personalo reikšmė ir elgesys saugiai patiekalų gamybai
  • Patiekalų kasdieninės variacijos, kad atitiktų teisės aktų reikalavimus, maistas būtų skanus, saugus ir kokybiškas
  • Kitų šalių patirtis organizuojant švediško stalo principo vaikų maitinimą

PO ŠIŲ MOKYMŲ:

  • Sužinosite apie švediško stalo maitinimo principo taikymo galimybes darželiuose ir mokyklose.
  • Išmoksite paruošti aplinką švediško maitinimo pricipo atveju. 
  • Atnaujinsite žinias apie higienai keliamus reikalavimus.
  • Pasisemsite idėjų ir gerosios patirties praktiniam įgyvendinimui. 
  • Įgysite žinių ir praktinių įgūdžių, kaip išvengti biologinių, cheminių ir fizinių rizikos veiksnių visuose maisto produkto gamybos etapuose.
  • Prisiminsite personalui keliamus higienos reikalavimus, galimas pasekmes nesilaikant higienos taisyklių, dažniausiai pasitaikančias klaidas.
  • Mokymus išklausiusiems asmenims bus išduodami kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai. 

YPAČ REKOMENDUOJAME MOKYMUS:

virėjams; dietistams; visuomenės sveikatos specialistams; maisto technologams; viešojo maitinimo įstaigų vadovams; ugdymo, gydymo, globos įstaigų maitinimo organizatorių atstovams; kavinių maitinimo organizavimo specialistams; virėjams.

MOKYMŲ DALYVIAI GAUS:

  • 1 mėn. aktyvią prieigą prie nuotolinės paskaitos.
  • Paskaitos dalomąją medžiagą;
  • Konsultacijas el. paštu 1 mėnesį po mokymų;
  • Kvalifikacijos kėlimą patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.*

*Pažymėjimas: „Sveikatai palankus” išduodamas kvalifikacijos kėlimą patvirtinantis elektroninis paskaitos išklausymo pažymėjimas (pdf formatu). Atsiunčiamas po paskaitos Jūsų nurodytu elektroniniu paštu. Šis sertifikatas Jums primins apie daugybę naujų žinių ir įgūdžių bei motyvuos mokytis toliau.

PROGRAMA TVIRTINAMA SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRE IR REGISTRUOJAMA METAS SISTEMOJE: dietologams, dietistams, visuomenės sveikatos ir gyvensenos medicinos specialistams suteikiamos 4 ak. kvalifikacinės valandos. Visi mokymų dalyviai gaus kvalifikaciją patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.

Kilus klausimams susisiek su „Sveikatai palankus“ komanda: el. paštu [email protected] arba tel. +370 609 10833

Platinti mokymų įrašus ir medžiagą be autoriaus sutikimo – griežtai draudžiama!  Autorė, leidėjas ir platintojas pabrėžtinai atsiriboja nuo bet kokios atsakomybės, nuostolių ar rizikos – tiek asmeninės, finansinės, tiek kitokios, kuri tiesiogiai ar netiesiogiai gali kilti dėl bet kurios šio leidinio (-ių) dalies naudojimo ir pritaikymo.  Pinigų grąžinimas už įsigytą, tačiau nepatikusį, per klaidą įsigytą arba lūkesčių nepatenkinusį produktą nevykdomas.

Atsiliepimai (3)
Įvertinimas
4.67 iš 5

3 atsiliepimai apie Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Švediškas stalas – darželiuose ir mokyklose 2025. Kaip organizuoti vaikų maitinimą, kad maistas būtų saugus, kokybiškas ir skanus? Geroji patirtis”

  1. Galina Rutkauskiene (įsigijo produktą)

  2. Anonimas (įsigijo produktą)

    Labai informatyvūs ir įtraukiantys mokymai, puikūs pavyzdžiai, informacija pateikta įdomiai ir suprantamai.

  3. Anonimas (įsigijo produktą)

    Per mažai naujos informacijos darželiams. Seminaras labiau buvo skirtas mokykloms, ypač kur buvo kalbama apie švediško stalo organizavimą.

    Pagarbiai

    Roma

Prašome palikite savo atsiliepimą!

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Švediškas stalas - darželiuose ir mokyklose 2025. Kaip organizuoti vaikų maitinimą, kad maistas būtų saugus, kokybiškas ir skanus? Geroji patirtis”
55.00 49.00