Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Dietinių ir tausojančių patiekalų gamybos aspektai gydymo ir ugdymo įstaigose“

55.00

Mokymų metu bus suteikiama teorinių žinių apie dietinių ir tausojančių patiekalų kokybišką ir saugią gamybą vadovaujantis teisės aktais, jų reikalavimais ir rekomendacijomis. Bus aiškinami žaliavų ir maisto produktų pasirinkimas minėtų patiekalų gamybai bei jų pokyčiai laikymo, perdirbimo ir gamybos metu, pateikiami pavyzdžiai ir esminė informacija apie maistinių medžiagų išsaugojimą, kad produktas/patiekalas būtų saugus, maistingas ir išvaizdus. Seminaro metu bus suteikiama praktinių patarimų apie dietinių ir tausojančių patiekalų gamybą pasirenkant tinkamus perdirbimo, apdorojimo bei pateikimo būdus ir kartu išvengiant kenksmingų bei organizmui žalingų medžiagų susidarymo. Detali mokymų programa puslapio apačioje. 

MOKYMŲ DALYVIAI GAUS:

  • 1 mėn. aktyvią prieigą prie nuotolinės paskaitos.
  • Paskaitos dalomąją medžiagą;
  • Konsultacijas el. paštu 1 mėnesį po mokymų;
  • Kvalifikacijos kėlimą patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.*

Mokymai skirti: virėjams, dietistams, dietologams, sveikos gyvensenos medicinos specialistams, visuomenės sveikatos specialistams, maisto technologams, ugdymo, gydymo ir globos namų įstaigų vadovams, kavinių, restoranų ir kitų viešojo maitinimo įstaigų specialistams ir kitiems už maitinimo organizavimą atsakingiems asmenims.

Data: spalio 30 d.

Trukmė: 4 ak. valandos, nuo 15:00 iki 18:00 val.

Vieta: ZOOM platformoje.

 

DĖMESIO! PROGRAMA PATVIRTINTA SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRO IR REGISTRUOTA METAS SISTEMOJE.

Prisijungimas prie paskaitos atsiunčiamas atlikus mokėjimą už mokymus likus kelioms dienos iki mokymų. Apmokėjimas pavedimu, pagal atsiųstą sąskaitą.**

**Apmokėjimas biudžetinėms įstaigos galimas per 2 mėnesius nuo išankstinės sąskaitos gavimo, prieš mokymus pateikus garantinį raštą.

 

Aprašymas

Apie kvalifikacijos mokymus

Gydymo įstaigose labai dažnai susiduriama su įvairiomis dietomis, kurios skiriamos pacientams dėl tam tikrų ligų. Todėl svarbu ne tik pagaminti patiekalą pagal dietą, bet pagaminti taip, kad jis būtų skanus, maistingas, kad jame liktų kuo daugiau naudingų medžiagų, kurios gali būti prarandamos neteisingai gaminant patiekalą. Dietiniai patiekalai ugdymo įstaigose reikalingi rečiau, tačiau tausojant sveikatą ir parenkant tinkamą valgiaraštį, atsižvelgiant į ugdytinių amžių, organizmui būtinų medžiagų poreikį, patiekalai turi būti sveiki, gausūs vitaminais, mineralinėmis medžiagomis ir jokiu būdu negali būti kenksmingų medžiagų, kurios dažnai susidaro netinkamos patiekalų gamybos metu. Todėl svarbu išmanyti tausojančias technologijas bei gamybos būdu, kurie turėtų įtakos geresnei ugdytinių sveikatai.

„Sveikatai palankus” ilgametė patirtis ir darbas su įvairiomis maitinimą organizuojančiomis įstaigomis, leidžia dar geriau suprasti ir žinoti būdus, kaip Jums padėti!

Įsigykite mokymus ir sustiprinkite žinias dietinių ir tausojančių patiekalų gamybos srityje, kad patiekalai ir gaminiai Jūsų įstaigoje būtų kokybiški ir skanūs!

LEKTORĖ

kvalifikacijos kelimo mokymai

INGA PUPELIENĖ – KTU Cheminės technologijos fakultete baigta maisto produktų technologijos studijų programa ir įgytas chemijos inžinerijos mokslo bakalauro laipsnis bei maisto chemijos ir technologijos magistro laipsnis su pagyrimu.

Nuo 2010 m. Kauno kolegijos lektorė. Pagrindiniai dėstomi dalykai – maisto kokybė ir sauga, tvari maisto gamyba, augalinio maisto technologijos.

Nuolat keliama dalykinė kvalifikacija dalyvaujant konferencijose, mokymuose, seminaruose. Keleto receptų knygų autorė.

 

MOKYMŲ TIKSLAS:

Suteikti teorines žinias ir praktinius patarimus apie dietinių ir tausojančių patiekalų gamybos procesus, žaliavų parinkimą, biologiškai aktyvių medžiagų išsaugojimą daržovių, vaisių, mėsos, žuvies ir kitose žaliavose jas laikant, apdorojant ir perdirbant. Pagilinti žinias aptariant pagrindines žaliavas bei jų įtaką patiekalo kokybei ir saugai, parenkant tausojančius gamybos būdus bei analizuojant pasitaikančias gamybos problemas, pateikiant sprendimus ir būdus joms spręsti.

MOKYMŲ PROGRAMA:

  • Dietiniai ir tausojantys patiekalai – jų apibrėžtis, praktinis taikymas.
  • Pagrindiniai dietinių ir tausojančių patiekalų gamybos principai ir jų praktinis pritaikymas.
  • Dietinių ir tausojančių patiekalų gamybai reikalinga įranga ir priemonės – naujausios tendencijos.
  • Žaliavų parinkimas dietiniams ir tausojantiems patiekalams gaminti: žaliavų cheminė sudėtis, žaliavų pasirinkimas, techninės specifikacijos, žaliavų kokybė ir sauga.
  • Dietinių ir tausojančių patiekalų gamyba: pirminis žaliavų paruošimas patiekalų gamybai, tinkamiausi technologiniai apdorojimo sprendimai, dažniausiai pasitaikančios klaidos, maistinės vertės išsaugojimo principai.
  • Patiekalų juslinės savybės – skonis, spalva, kvapas, konsistencija.
  • Kenksmingų medžiagų susidarymo galimybės ir sąlygos gamybos metu. Kas nulemia jų susidarymą ir kaip jų išvengti?
  • Patiekalų kokybės vertinimas.

PO ŠIŲ MOKYMŲ:

  • Įgysite žinių apie dietinių ir tausojančių patiekalų gamybos principus ir priemones.
  • Įgysite praktinių patarimų apie tinkamą žaliavų ir maisto produktų pasirinkimą.
  • Sužinosite apie gamybos būdus, padedančius išsaugoti maistines ir biologiškai aktyvias medžiagas patiekaluose.
  • Gausite praktinių patarimų apie žaliavų parinkimą ir tinkamumą dietiniams ir tausojantiems patiekalams gaminti.
  • Išmoksite parinkti tausojančius patiekalų gamybos būdus, įrangą.
  • Mokėsite analizuoti problemas, atsirandančias gamybos metui ir gebėsite rasti tinkamus sprendimus patiekalo kokybei pagerinti.
  • Žinosite kenksmingų medžiagų susidarymo priežastis, sąlygas ir gebėsite gaminti išvengiant šių medžiagų.
  • Pagerinsite dietinių ir tausojančių patiekalų gamybos kokybę savo įstaigose.

YPAČ REKOMENDUOJAME MOKYMUS:

virėjams; dietistams; visuomenės sveikatos specialistams; maisto technologams; viešojo maitinimo įstaigų vadovams; ugdymo, gydymo, globos įstaigų maitinimo organizatorių atstovams; kavinių maitinimo organizavimo specialistams; virėjams.

MOKYMŲ DALYVIAI GAUS:

  • 1 mėn. aktyvią prieigą prie nuotolinės paskaitos.
  • Paskaitos dalomąją medžiagą;
  • Konsultacijas el. paštu 1 mėnesį po mokymų;
  • Kvalifikacijos kėlimą patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.*

*Pažymėjimas: „Sveikatai palankus” išduodamas kvalifikacijos kėlimą patvirtinantis elektroninis paskaitos išklausymo pažymėjimas (pdf formatu). Atsiunčiamas po paskaitos Jūsų nurodytu elektroniniu paštu. Šis sertifikatas Jums primins apie daugybę naujų žinių ir įgūdžių bei motyvuos mokytis toliau.

PROGRAMA PATVIRTINTA SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRO IR REGISTRUOTA METAS SISTEMOJE: dietologams, dietistams, visuomenės sveikatos ir gyvensenos medicinos specialistams suteikiamos 4 ak. kvalifikacinės valandos. Visi mokymų dalyviai gaus kvalifikaciją patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.

Kilus klausimams susisiek su „Sveikatai palankus“ komanda: el. paštu [email protected] arba tel. +370 609 10833

Platinti mokymų įrašus ir medžiagą be autoriaus sutikimo – griežtai draudžiama!  Autorė, leidėjas ir platintojas pabrėžtinai atsiriboja nuo bet kokios atsakomybės, nuostolių ar rizikos – tiek asmeninės, finansinės, tiek kitokios, kuri tiesiogiai ar netiesiogiai gali kilti dėl bet kurios šio leidinio (-ių) dalies naudojimo ir pritaikymo.  Pinigų grąžinimas už įsigytą, tačiau nepatikusį, per klaidą įsigytą arba lūkesčių nepatenkinusį produktą nevykdomas.

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

There are no reviews yet

Pasidalinkite savo atsiliepimu apie: “Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Dietinių ir tausojančių patiekalų gamybos aspektai gydymo ir ugdymo įstaigose“”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Dietinių ir tausojančių patiekalų gamybos aspektai gydymo ir ugdymo įstaigose“
55.00