Akcija

SVEIKOS MITYBOS KURSAI „TAPK SAVO MITYBOS SPECIALISTU“

269.00 199.00

Įrodyta, kad tinkama ir visavertė mityba daro poveikį fiziniam protiniam žmogaus vystymuisi, darbingumui bei ilgaamžiškumui, tai yra vienas pagrindinių, sveikatą saugančių bei palaikančių gyvensenos veiksnių. Šie kursai suteiks mitybos žinių, padės įgyti praktinių įgūdžių sveiko maisto gaminime, įgūdžių formavime, kaip išsaugoti normalų kūno svorį ir jaustis sveikai.

Nuotolinių paskaitų ZOOM platformoje datos:

Lapkričio 4 d. 17 val. (4 ak. val.)

Lapkričio 11 d. 17 val. (4 ak. val.)

Lapkričio 18 d.  17 val. (4 ak. val.)

Lapkričio 25 d. 17 val. (4 ak. val.)

Lapkričio 30 d.  17 val. (4 ak. val.)

Su šiais kursais gaunate: 5 online paskaitas (viso 20 ak. val.), kokybišką ir informatyvią dalomąją medžiagą, 7 dienų mitybos planą, praktines užduotis, el. receptų knygą, 60 min. online individualią konsultaciją ir 6 savaičių nuolatinę konsultaciją el. paštu bei motyvacinį palaikymą ir atsakymus į Jums rūpimus klausimus uždaroje FB grupėje. Taip pat kursus vainikuos žinių įtvirtinimo sertifikatas.

Kursų trukmė 40 ak. val.

Po kiekvienos paskaitos gausite vaizdo įrašą, kurio peržiūra galios 1 mėn.!

Įsigykite akcijos kaina tik 199 Eur iki rugsėjo 23 dienos!

 

Aprašymas

Daugelis mano, kad sveikai maitintis yra sudėtinga, kad sveika gyvensena reikalauja savęs ribojimo, tam tikrų dalykų atsisakymo ir dažnai yra tiesiog neįmanoma atsižvelgiant į šiuolaikinio žmogaus gyvenimo tempą. Žmonės jaučiasi pasiklydę tarp mitybos teorijų, madingų dietų, jaučia įtampą ir nerimą dėl savo ir savo šeimos narių sveikatos. Norėdami normalizuoti savo kūno svorį, pakeisti valgymo racioną dažnai pasiklysta tarp skirtingų produktų, nežinodami kas jų organizmui yra tinkamiausia.

Gera žinia ta, kad sveikai maitinti ir gyventi gali kiekvienas, ir tai yra labai paprasta! Jums nebūtina kentėti dietų ar praleisti pusdienį virtuvėje gaminant ypatingus patiekalus. Pakeitus kelis savo įpročius, įgijus naudingų žinių ir praktinių patarimų Jums atsivers naujas pasaulis. Šiame pasaulyje Jūs žinosite kas Jūsų organizmui yra vertinga, ką pasirinkti parduotuvėje, ką ir kaip gaminti ir svarbiausia – jausitės kupini energijos ir geros nuotaikos!

Tiesa ta, jog kiekvienas galime tapti savo mitybos specialistu, atsiskleisti asmenines savybes padėsiančioms subalansuoti savo mitybą, išgirsti savo kūną ir įsiklausyti į jo siunčiamus signalus.

Jums nereiks savęs riboti, spausti ar drastiškai keisti savo gyvenimo būdo, kad pradėtumėte gyventi sveikai. Atvirkščiai – išmoksite kuo paprasčiau ir lengviau koreguoti savo mitybą neatsisakant savo individualių poreikių ir pomėgių.

Šiame unikaliame ir autoriniame, išskirtine metodika parengtame sveiko maisto technologės Ramintos Bogušienės mitybos kurse Jūs išmoksite panaudoti savo naujus įgūdžius ir žinias, kurios jums leis pasitikėti pačiu savimi ir tapti savo mitybos specialistu!

 

KURSO LEKTORĖ

Nuotr. Aut. P. Zaborskis

RAMINTA BOGUŠIENĖ – sveiko maisto technologė ir sveikatos trenerė, lektorė, portalo sveikataipalankus.lt įkūrėja, leidinių apie sveiką mitybą autorė, maisto saugos ir kokybės specialistė, ekologiškų maisto pro­duktų sertifikavimo ekspertė, be kita ko, greit įgysianti dietis­tės bei koučerės diplomus.

Daugiau informacijos spaudoje:

 

 

 

 

KURSO MODULIAI

Šiame kurse, kartu su Raminta Bogušiene, Jūs pasinersite į teorinę ir praktinę penkių savaičių sveikos mitybos kelionę. Jos metu keliausime per penkias svarbiausias kursų dalis:

I DALIS. Paskaita „Sveikatai palanki mityba“ ir MITYBOS PLANO sudarymo praktikumas

  • Sveikatai palankios mitybos ir valgymo kultūros įpročių formavimo strategija.
  • Mitybos samprata.
  • Maisto svarba sveikatos stiprinimui.
  • Pagrindiniai sveikos mitybos principai ir taisyklės.
  • Žmogaus svoris ir sveikata.
  • Kūno masės indeksas, kaip geros arba blogos mitybos požymis.
  • Mitybos režimas.
  • Kokybinės maitinimosi klaidos.
  • Racionalios mitybos įgūdžių formavimas.
  • Praktinis sveikos gyvensenos pritaikymas, holistinis požiūris į žmogaus sveikatą.
  • Viskas apie dietas ir sveikos mitybos įgūdžių formavimą, ilgalaikį išlaikymą normalaus kūno svorio.
  • PSO, ES ir LR SAM rekomendacijos.
  • Individuali mitybos analizė, mitybos plano sudarymas.
  • Praktinės užduotys, savarankiškas darbas.
  • Praktinė užduotis – mitybos plano sudarymas. Individualus vertinimas, refleksija ir konsultacija.
  • Makromedžiagos (riebalai, baltymai, angliavandeniai) ir mikromedžiagos (vitaminus, mineralines ir skaidulines medžiagas), vanduo ir kiti gėrimai.

II DALIS. Paskaita „Vienkomponenčiai maisto produktai“ ir maisto produktų kokybės praktikumas.

  • Sveiko maisto produktų piramidė ir jos išaiškinimas.
  • Kaip išsirinkti grynus – vienkomponenčius maisto produktus?
  • Kaip atpažinti šviežius, kokybiškus ir sveikatai palankius produktus.
  • Ekologiškas maisto produktas, simbolis „Rakto skylutė“ – kas tai?
  • Vaisiai, daržovės, miltai, kruopos, dribsniai, mėsa, žuvis, pieno produktai, kiaušiniai, riešutai, sėklos, aliejus, riebalai – produktų pasirinkimo praktikumas.
  • Viskas ką reikia žinoti apie vandenį ir jo rūšis (mineralinis vanduo, stalo vanduo, šaltinio ir t.t.)
  • Sveikatingumo ir maistingumo teiginiai.

III DALIS. Paskaita „Daugiakomponenčiai maisto produktai ir maisto priedai“, ženklinimo etikečių analizės praktikumas. Papildoma paskaita Viskas apie baltymus“.

  • Ženklinimo etikečių analizė. Išmok atsirinkti sveikatai palankų maisto produktą ir nepasiduok marketingo gudrybėms.
  • Ką sako maisto produktų sudedamųjų dalių sąrašas? Ką rodo maisto produkto maistinė ir energinė vertė?
  • Kaip išsirinkti duoną, sausus pusryčius, konservuotus produktus, pomidorų padažą ir t.t.
  • Kūdikių ir vaikų maisto produktų analizė.
  • Maisto priedai: Kaip juos atpažinti maisto produktuose? Kam jie dedami į maistą? Ar jų nenaudojame savo virtuvėje? Kas yra stipriai perdirbtas maistas ir kokių maisto priedų puokštė vengtina, o kurie neturi įtakos sveikatai? Sudėtyje daug ingredientų, kokios jų reakcijos vienų su kitais? Mokslinis pagrindimas.
  • Kokie ir kodėl reikia jų vengti? Kur juos galima rasti?
  • Dirbtiniai ir natūralūs. Skirtumai, žala ir nauda. Kur juos galima sutikti?
  • Dažikliai. Dirbtiniai ir natūralūs. Skirtumai, žala ir nauda. Kur juos galima sutikti.
  • Skonio ir kvapo stiprikliai. Natūralios ir dirbtinės kvapiosios medžiagos. Kur jos randamos? Kokių vengti? Kokį poveikį daro mūsų organizmui.
  • Rūgštingumą reguliuojančios medžiagos, tirštikliai, antioksidantai, stabilizatoriai ir kiti maisto priedai. Vengtini ir ne. Kokią įtaką turi maistui ir sveikatai? Kur jie randami?
  • Ne maisto priedai, bet esantys maiste: modifikuotas krakmolas, maltodekstrinas, pieno filtrato permeatas, dekstrozė ir t.t.
  • Riebalai maiste – hidrinti (visiškai ir dalinai), transriebalai, kokosų, palmių, margarinas, aliejai (medvilnės, rapsų ir t.t.). Kas turi būti ir ko neturi būti sveikatai palankiame maiste?
  • Pagrindiniai maisto produktai, kurie turi būti kasdieniniuose krepšiuose. Ką turėti savo virtuvėje, kad mityba būtų palanki sveikatai. Sveikatai palankaus maisto produkto apibrėžimas – ekologiškas, natūralus, o gal ne?
  • Ženklinimo etiketė. Ką dar svarbu žinoti, kad įsigyti sveikatai palankų maistą? Maistinė ir energinė vertė. Ženklai ir jų tikrosios reikšmės.
  • Papildomai – paskaitos įrašas “Viskas apie baltymus” – baltymų funkcijos, trūkumo ir pertekliaus pasekmės. Baltymų šaltiniai, geriausi baltymų šaltiniai. Porcijos dydis. Augaliniai baltymai. Gyvūninės kilmės baltymai.

IV DALIS. Paskaita „Sveiko maisto gaminimas – sveikai gaminti gali kiekvienas! Papildoma paskaita Viskas apie riebalus“.

  • 10 sveiko maisto gaminimo principų, kuriuos žinant gaminsite sveikiau, greičiau ir skaniau.
  • Kaip pagaminti sriubą, mėsos, žuvies, kiaušinių patiekalus sveikiau?
  • Kaip pagaminti desertus, blynus sveikiau?
  • Kokius maisto produktus rinktis, kad patiekalai būtų skanūs ir sveikatai palankūs?
  • Gaminimo eiga: ką ir kaip gaminti, kad išsaugoti patiekalų maistinę vertę ir jų nesugadinti?
  • Kokių maisto medžiagų turi būti subalansuotame patiekale?
  • Kaip estetiškai pateikti, kad maistas būtų ne tik saugus ir kokybiškas bet ir patrauklus?
  • Papildomai paskaita „Viskas apie riebalus“. Riebalų funkcijos. Gerieji ir blogieji riebalai. Riebalų klasifikacija. Kokie riebalai turi būti mityboje, kokių reikėtų vengti. Ant ko kepti? Ką naudoti šaltam naudojimui? Kaip išsirinkti aliejų? Kuo svarbios omega3 riebalų rūgštys. Kuo žalinga omega 6 riebalų rūgščių perteklius? Iš kur gauti omega3? Sviestas ar lydytas sviestas ghee geriau? Koks riebalų kiekis mityboje?

V DALIS. Paskaita „Sveikatinantys produktai, maisto praturtintojai“. Papildoma paskaita „Viskas apie angliavandenius“.

  • Maisto praturtintojai – maisto papildai. Kiek jų turi sudaryti mitybą? Kokios rekomenduojamos normos? Ką gauname su maistu, o ką reikia praturtinti?
  • Žuvų taukai – kokius rinktis? Vaikams, tau ir šeimai. Draugiška sudėtis.
  • Magnis, kalcis, kalis, B grupė ir pan. Pasirinkimo galimybės, iš ko sudaryti ir kokia sudėtis draugiška?
  • Vaikams skirti maisto papildai – randame sveikatą, ar saldainius? Kokia sudėtis draugiška?
  • Moterims, vyrams, sportininkams skirti papildai. Sudedamosios dalys ir pagalbinių medžiagų poveikis mūsų organizmui. Kokia sudėtis draugiškiausia?
  • Svorio kontrolei, grožiui skirti produktai, kolagenai ir t.t.
  • Probiotikai ir prebiotikai bei visi kiti maisto papildai apie kurių sudėtį tu privalai žinoti.
  • Paskaita „Viskas apie angliavandenius“. Kiek jų turi būti sveikoje mityboje? Kokie angliavandeniai palankūs ir nepalankūs mūsų sveikatai? Kokios pagrindinės angliavandenių funkcijos? Natūralūs cukraus šaltiniai.
  • Glikeminis indeksas – diabetu sergantiems, ar sveikatą norintiems išsaugoti taip pat svarbu? Skaidulinės medžiagos –nauda ir žala. Kada ir kaip integruoti angliavandenius į mitybą. Angliavandenių šaltiniai – miltai, kruopos ir t.t. Kaip atpažinti sveikatai palankesnius? Keto, Paleo dieta – angliavandenių vengti?
  • Ką reiškia maistas be cukraus, nėra pridėtinio cukraus? Ar tai sveikiau?
  • Cukrus ir jo alternatyvos. Baltas ir rudas cukrus, rafinuotas ir nerafinuotas – skirtumai, o gal panašumai? Fruktozė, gliukozė, ar sacharozė geriau? Atsisakyti cukraus, ar naudoti alternatyvas? Kas tie sirupai, ar galima medų termiškai apdoroti? Kukurūzų sirupas, melasa, kokosų žiedų cukrus ir t.t. Ką rinktis?
  • Dirbtiniai saldikliai. Kaip juos atpažinti maiste? Moksliniai tyrimai – nauda ar žala? Kokiuose produktuose jų gali rasti? Ženklinimo etikečių analizė.
  • Natūralūs saldikliai. Kaip juos atpažinti, jų žymėjimas? Moksliniai tyrimai – nauda ar žala? Kokiuose produktuose jų galima rasti? Ką naudoti savo virtuvėje? Ženklinimo etikečių analizė.
  • Sveikuoliškų, dietinių ir lieknėjimui skirtų produktų apgaulės – kaip atpažinti, ar perkamas produktas tikrai palankus sveikatai?
  • Papildoma paskaita apie mikromedžiagas.
  • Pridedamas pavyzdinis mitybos planas 7 dienų.

 

KUO YPATINGAS ŠIS KURSAS?

5 Live susitikimai su Raminta Bogušiene

Dalyvausite net penkiuose, iš viso  20 valandų trukmės Live kursų grupės susitikimuose, kuriuose galėsite klausytis paskaitų, pasidalinti, kaip sekėsi atlikti užduotis, užduoti rūpimus klausimus ir pasikonsultuoti su Raminta.

Uždara Facebook grupė praktikoms

Tam, kad ne tik gautum žinias ir informaciją, bet ir turėtum erdvę pasidalinti savo įspūdžiais, potyriais ir atradimais, šis kursas vyksta uždaroje Facebook grupėje. Kiekviena grupė prasideda tuo pat metu. Visi kurso dalyviai turi saugią, profesionalią erdvę pasidalinti, klausti ir nuolat sužinoti dar daugiau vertingos informacijos.

Video paskaitos žinių gilinimui

Kartu su kursu Jūs taip pat gausite ir papildomą video medžiagą – trumpas paskaitas konkrečiomis temomis. Šias paskaitas galėsi nemokamai žiūrėti neribotą kiekį kartų savo kompiuteryje ar išmaniajame telefone.

Užduotys žinių įtvirtinimui

Kurso metu būsite kviečiame atlikti daug skirtingų praktinių užduočių. Visos jos kartu sudėjus leis efektyviai įsisavinti naujas žinias ir gauti atgalinį ryšį. Net jei ir nėra pakankamai laiko užduotims atlikti, net jei kyla dvejonių ir dar daugiau klausimų – kviesime konsultuotis ir padėsime atrasti atsakymus.

Moderni mokymų metodika

Raminta mokymų patirtį kaupė vesdama mokymus visoje Lietuvoje, dirbdama su įvairiausiais sveikatos sričių specialistais. Lektorė sukūrė išskirtinę mokymų kokybę turinčią programą, kurioje rasite integruotas skirtingas mokymų formas.

Taip pat gausite ir šias papildomas dovanas:

  1. Teorinių ir praktinių žinių, padėsiančių asmeniniame gyvenime kontroliuoti savo mitybą, kūno svorį ir praktinių įgūdžių, kaip išsirinkti saugų, kokybišką ir sveikatai palankų maisto produktą.
  2. Teorinių ir praktinių patarimų, padėsiančių kokybiškai ir saugiai gaminti maistą.
  3. Paskaitų video medžiagą prieinamą 1 mėn. po kursų.
  4. Sveikų, skanių ir lengvai pagaminamų receptų el. knygą.
  5. Nuoseklią ir nesudėtingai pateikta metodinę kursų medžiagą patogiu el. formatu (informacijos suvestinės, praktinės užduotys ir kt.)
  6. Praktines užduotis, leisiančias įsivertinti naujas žinias ir tobulėjimą.
  7. Individualias konsultacijas el. paštu 6 savaites.
  8. Asmeninę 1 val. konsultaciją Zoom platformoje Jums tinkamu laiku.
  9. Prieigą prie uždaros Facebook grupės „Sveika mityba su Raminta Bogušiene“ Jūsų motyvacijos palaikymui, klausimams, atsakymams, idėjoms ir pasidalinimams.
  10. 7 dienų mitybos planą.
  11. *Kvalifikacinius pažymėjimus, išduodamus VšĮ „Sveikatai palankus“.

 

SERTIKATAS

Seminaro pabaigoje gausite VšĮ „Sveikatai palankus“ kursų baigimo sertifikatą. Šis sertifikatas Jums primins apie daugybę naujų žinių ir įgūdžių bei motyvuos mokytis toliau.

 

KURSO KAINA

Kurso kaina yra 269 EUR.

Išankstinė kaina 199 eur iki rugsėjo 23 dienos.

 

YPAČ REKOMENDUOJAME KURSUS ŠIEMS ŽMONĖMS:

– dietistams;
– viešojo maitinimo organizavimo specialistams;
– visuomenės sveikatos specialistams;
– jaunoms mamos, nuolat skubančioms darbingo amžiaus moterims;
– kiekvienam besirūpinančiam savo mityba, sveikata ir gera savijauta!

 

KURSO PRADŽIA IR TRUKMĖ

Nauja grupė savo sveikos mitybos pažinimo kelionę pradės 2021 lapkričio 4 dieną, ketvirtadienį! Kurso trukmė – penkios savaitės.

1-a savaitė: Sveikatai palankios mitybos paskaita ir mitybos plano sudarymo praktikumas.

2-a savaitė: Vienkomponenčiai maisto produktai ir maisto produktų kokybės praktikumas.

3-ia savaitė: „Daugiakomponenčiai maisto produktai ir maisto priedai“, ženklinimo etikečių analizės praktikumas. Papildoma paskaita Viskas apie baltymus“.

4-ta savaitė: „Sveiko maisto gaminimas – sveikai gaminti gali kiekvienas! Papildoma paskaita Viskas apie riebalus“.

5-a savaitė: Sveikatinantys produktai, maisto praturtintojai“. Papildoma paskaita „Viskas apie angliavandenius“.

 

KAIP VISKAS VYKS?

Kiekvieną savaitę Jūs gausite po dalį kurso medžiagos su užduotimis. Dalį užduočių, paskaitos medžiagos analizuosite savarankiškai, dalį medžiagos analizuosime kartu su šio kurso grupe online paskaitos metu. Visi dalyviai turės galimybę nuolat konsultuotis elektroniniu paštu bei uždaroje Facebook grupėje. Tik nesijaudinkite, grupės veikla bus moderuojama mūsų specialistų ir turės aiškias taisykles, todėl visi dalyviai bus skatinami grupės veikloje dalyvauti konstruktyviai, draugiškai ir motyvuojančiai.
Kiekvieną savaitę nuotolinei kurso paskaitai Jums reikės skirti ne mažau kaip  4 ak. valandas ir papildomai laiko savarankiškam darbui su metodine medžiaga, jos analize ir praktiniu pritaikymu, įgūdžių įtvirtinimui.

 

SVEIKOS MITYBOS KURSŲ „TAPK SAVO MITYBOS SPECIALISTU!“ PROGRAMA AKREDITUOTA IR PATVIRTINTA ŠVIETIMO CENTRO.

 

ATSILIEPIMAI IŠ ANKSTESNIŲ KURSŲ DALYVIŲ:

„Vertinu labai gerai kursus. Pakankamai skiriama laiko kiekvienam dalyviui. Atsakoma į kiekvieną iškilusį klausimą ir ne kursų metu. Man labai patiko. Vertinu puikiai.“

 

„Lektorę vertinu puikiai. Puikus, nuoširdus bendravimas, atsako į visus klausimus. Jei nori tai tau suteikiama net asmeninė konsultacija. Medžiaga pateikiama puikiai. Viskas aiškiai išaiškinama. Po kiekvienos temos yra atsakoma į visus iškilusius klausimus.“

 

„Labai ačiū Jums. Puiki lektorė. Medžiaga pateikta suprantamai ir įdomiai. Kursai buvo labai naudingi.“

 

„Sveikos mitybos kursuose sužinojau daug vertingos informacijos tiek savo mitybos atžvilgiu, tiek darbo aspektais. Informacija labai naudinga, įdomi. Pateiktų patiekalų technologinės kortelės labai įvairios, aiškios, tikiuosi kuo daugiau išbandyti ir atrasti naujus skonius, bei pritaikyti maitinime darželiuose. Lektorė R. Bogušienė – tikra savo srities specialistė, labai įdomu buvo išgirsti iš gyvenimo pavyzdžių-situacijų dėl sveikatai palankesnės mitybos. Gaila, kad kursai vyksta online, galbūt auditorijoje vyktų platesnė diskusija ir aptarimai, tačiau negalintiems dalyvauti tiesiogiai, tai tikras išsigelbėjimas.“

 

„Taip žinoma labai daug gavau informacijos  daug žinojau bet daug ir sužinojau, ypač patiko kaip išsirinkti sveikatai palankius produktus. O lektorę Bogušienę aš vertinu aukščiausiu balu ir žaviuosi ja jau senai, jos paskaitomis ir patarimais. Nežinau, mani nieko netrūko, viską atsake į visus iškilusius klausimus. Didelis ačiū Jums už bendravimą ypač Bogušienei ir visam Jūsų personalui.“

 

„Akredituotus sveikos mitybos kursus vertinu -PUIKIAI. Daug medžiagos buvo žinoma, tik kažkiek užmiršta. Tai buvo verta atnaujinti savo žinias, ir žinoma buvo naujos , be galo vertingos medžiagos. Nuostabi lektorė, dėsto aiškiai, paprastai, viskas suprantamai. Kartais pasikartodavo skaidrės, bet tai buvo geras būdas prisiminti praėjusią paskaitą. Labai daug papildomos, ir tikrai vertingos medžiagos. Esu patenkinta, kad išklausiau šiuos kursus. Tariu nuoširdų AČIŪ lektorei ir visai „Sveikatai palankus“ komandai.“

 

Pasiteiravimui el. paštu komunikacija@sveikataipalankus.lt arba tel. +370 609 10833

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.