fbpx

Duoniukai – kaip išsirinkti?

😉Žinote puikiai, kad aš už ekologiškus produktus, kurie yra gryni, nesupakuoti, tačiau ten, kur daugiau sudedamųjų dalių, reikia peržiūrėti sudėtį ir maistinę vertę.

👆Atminkite, ekologiškas produktas nėra lygu sveika visada. Aš, kaip maisto technologas, jei noriu galiu įdėti kiek noriu cukraus ir rafinuoto. Galiu naudoti rafinuotus baltus kvietinius miltus, galiu įdėti druskos kiek noriu, išimti visas skaidulines medžiagas, vitaminus. Tačiau džiugu, kad vis daugiau gamintojų ekologišką maisto produktą gamina ne tik pagal ekologinės gamybos privalomus reikalavimus – be GMO, be cheminių medžiagų, be tam tikrų maisto priedų, bet ir pagal sveikatai palankaus maisto kriterijus: mažiau cukraus, druskos, daugiau skaidulinių medžiagų.

Šiuo atveju, duoniukai turi daug skaidulinių medžiagų, bet naudojami ne tik viso grūdo miltai. Druskos ženkliai per daug, net 2,3 g. Tai produktas, kuris yra traškaus skonio, neskatina jausti saiko, galima lengvai persivalgyti, būkite budrūs!

Rinkitės – eko duoną, o jei eko duoniukus, tai iki 1 g/ 100 g druskos, cukrų iki 5 g/ 100 g, skaidulinių medžiagų daugiau nei 6 g/ 100 g.

Analizė – parsisiųti ČIA. 

 

Parašykite komentaruose, kokius duoniukus, užkandžius renkatės, kokių parduotuvėje nesirinktumėte ir kodėl. 

Domina kitų maisto produktų analizė? Siųskite etikečių nuotraukas mums, rašykite, siūlykite Jums svarbias temas ir mes jas būtinai aptarsime! 

 

 

 

Informacija „Sveikatai palankus“ pateikiama remiantis šiais šaltiniais.

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą