fbpx

Raminta Bogušienė

„Sveikatai palankus“ steigėja ir direktorė

  • KTU magistro laipsnis maisto technologijos ir inžinerijos srityje
  • maisto technologė ir mitybos specialistė
  • maisto saugos ir kokybės specialistė
  • ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė
  • sveikatai palankaus vaikų maitinimo iniciatorė ir konsultantė
  • lektorė
  • sveiko maisto gamintoja ir sveikos gyvensenos propaguotoja

Daugiau...

Siekiu, kad visuomenė ne tik skaitytų apie sveiką mitybą, bet rinktųsi jų sveikatai palankius maisto produktus, gamintų išsaugodami maistines savybes, valgytų sąmoningai ir klausytų įgimto saikingumo ir alkio jausmo. Išmoktų gyventi harmonijoje su savimi ir gamta, būti savo gyvenimo šeimininku. Siekiu balanso visose srityse ir to mokau žmones.
“Būdama dešimtoje klasėje aiškiai žinojau – maistas ir sveikatai palankus gyvenimo būdas – tai mano kelias. Aktyvus gyvenimo būdas ir profesionalus sportas mokė ne tik disciplinos ir žingeidumo, bet vertė ieškoti, kas žmogų daro sveiką ir laimingą. Šia iniciatyva dalinuosi sukaupta patirtimi. Žinoma, nuolat mokausi ir tobulėju pati.

Baigusi maisto technologijos studijas Kauno technologijos universitete ir dirbdama maisto pramonėje ieškojau atsakymo, kodėl gamintojams rūpi tik privalomųjų reikalavimų atitikimas, o pamirštamas žmogus, kuriam gaminama.

Darbas ekologiškų produktų sertifikavimo sektoriuje leido prisiliesti prie vieno iš sveikatai palankaus maisto kriterijų, tačiau supratau, kad tai nėra visuma. Man atrodė pasaulyje vis apšiuopiami tik trupiniai, o visuma lieka nepaliesta.

Taigi, galbūt tas įgimtas žingeidumas, galbūt tas nenumaldomas noras pakeisti ir apimti visumą nuvedė keliu kuriame ir esu. Tai paskatino sukurti organizaciją žmonių, kurie gyvena tuo, ką kuria, kurie džiaugiasi gyvenimu ir siekia padaryti laimingesnę ir sveikesnę visuomenę!”, – įsitikinusi Raminta Bogušienė.

20190516_154732~2

Gerda Steponavičė

„Sveikatai palankus“ maisto technologė ir maitinimo organizavimo specialistė

  • KTU bakalauro laipsnis maisto technologijos ir inžinerijos srityje, pakraipa viešasis maitinimas
  • maisto technologė ir maitinimo organizavimo specialistė
  • sveiko maisto gamintoja ir kūrėja

el.paštas: technologas@sveikataipalankus.lt

IMG_20180826_190210_368

Lina Kleinauskienė

„Sveikatai palankus“ plėtros vadovė

  • LSU Visuomenės sveikatos magistro kvalifikacinis laipsnis
  • Sveikos gyvensenos propaguotoja

el.paštas: lina.kleinauskiene@sveikataipalankus.lt
tel.: +37060910833

rptoz

Aušra Valaikienė

„Sveikatai palankus“ maisto technologė ir maitinimo organizavimo specialistė
  • LSMU Visuomenės sveikatos magistras
  • maitinimo organizavimo specialistė
  • maisto saugos ir kokybės ekspertė
  • lektorė

el.paštas: maistosauga@sveikataipalankus.lt

portretas

Jūratė Navikienė (PARTNERIS)

  • Sveiko maisto gamintoja ir užsiėmimų vedėja
  • Maisto fotografė
Akvile Lekaviciute

Akvilė Lekavičiūtė (PARTNERIS)

  • LSMU Maisto saugos bakalauro laipsnis
  • MRU veiklos audito magistro laipsnis
  •  Maisto saugos ir kokybės ekspertė
KIristina Kurganoviene

Kristina Kurganovienė – dietologė. 2008 metais baigė Kauno medicinos universitete medicinos studijas ir įgijo gydytojos dietologės profesiją. Šiuo metu gydytoja – dietologe dirba Šiaulių Respublikinėje ligoninėje.

Dietologija, mano supratimu, – tai mokslas apie tinkamą sveiko ir/ar sergančio žmogaus mitybą. Nuolat mokausi, tobulinuosi, gilinu žinias, taikau jas realybėje. Patinka skaityti paskaitas, vesti seminarus, nes noriu, kad kuo daugiau žmonių sužinotų, kaip tinkamai maitintis, kad būtų sveiki, o susirgus – kad greičiau pasveiktų. Turiu šaunią šeimą – vyrą ir du vaikučius. Ačiū jiems labai už palaikymą, supratingumą, meilę.

Kristinai svarbiausia prisidėti prie to, kad pacientai  būtų sveiki ir laimingi.

4B858FEF-7A61-460B-B397-98C2C2269627

Sandra Kapeliorienė (PARTNERIS)

  • Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė
  • LSMU visuomenės sveikatos bakalauro laipsnis
  • lektorė