TECHNOLOGIJŲ MOKYTOJŲ MOKYMUOSE PERTEIKTA NE TIK ŽINIOS IR MOTYVACIJA

Vakar įvyko antrieji Vilniaus miesto mokyklų technologijos mokytojų kvalifikacijos kėlimo mokymai „Sveikatai palanki vaikų mityba“.

Seminaro organizatorius – Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Seminaro lektorė Raminta Bogušienė – sveikatai palankaus maisto technologė ir mitybos specialistė, organizacijos „Sveikatai palankus” direktorė ir steigėja. Pagal „Sveikatai palankus“ rekomendacijas gamino sveikatai palankaus maisto virtuvės šefė Jūratė Navikienė. 

Seminaro metu technologijos mokytojai apmokyti: 

  • Vaikų mitybos pagrindai
  • Maisto produktų abc
  • Maisto gaminimo abc
  • Sveikatai palankus vaikų valgiaraštis

Seminaro metu technologijos mokytojai gamino sveikatai palankius patiekalus: 

Saldus užkandis  desertas (Avižiniai sausainiai ir Bananų datulių duona/keksiukai)

Sūrus užkandis (Avinžirnių traškučiai)

Varškės patiekalas (Orkaitėje kepti arba virti varškėtukai)

Daržovių patiekalas (Kopūstų maltinukai)

Užtepėlės (Žirnelių užtepėlė ir Burokėlių užtepėlė)

Seminaro dalyviams buvo išduoti 6 val. kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai ir metodinė medžiaga.

 

TIKIMĖS APMOKYTI VISOS LIETUVOS TECHNOLOGIJOS MOKYTOJUS, KAD JIE VAIKAMS PERDUOTŲ SVEIKATAI PALANKIOS MITYBOS PAGRINDUS IR IŠMOKINTŲ SVEIKATAI PALANKIŲ, PAPRASTŲ IR ŠIUOLAIKIŠKŲ PATIEKALŲ GAMINIMO PER TECHNOLOGIJŲ PAMOKAS.

KVALIFIKACIJOS MOKYMŲ AKIMIRKOS: 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x