Marijampolės technologijų mokytojai įkvėpti gaminti sveikiau

Šiandien įvyko Marijampolės miesto mokyklų technologijos mokytojų kvalifikacijos kėlimo mokymai „Sveikatai palanki vaikų mityba“. Renginys vyko vienoje iš Marijampolės mokyklų technologijų klasėje.

Seminaro organizatorius – Marijampolės miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Mokymus vedė Raminta Bogušienė – sveikatai palankaus maisto technologė ir mitybos specialistė, organizacijos „Sveikatai palankus” direktorė ir steigėja.

Mokymų metu technologijos mokytojai apmokyti: 

  • Vaikų mitybos pagrindai
  • Maisto produktų abc
  • Maisto gaminimo abc
  • Sveikatai palankus vaikų valgiaraštis

Mokymų metu technologijos mokytojai gamino sveikatai palankius patiekalus pagal „Sveikatai palankus“ rekomendacijas: 

Saldus užkandis  desertas (Aguonų pyragas)

Sūrus užkandis (Sėklų batonėliai)

Varškės patiekalas (Varškės apkepas su slyvomis ir sorų kruopomis)

Daržovių patiekalas (Brokolių maltinukai)

Užtepėlės (Avokado ir Burokėlių užtepėlės)

Seminaro dalyviams buvo išduoti 3 val. kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai.

 

TIKIMĖS APMOKYTI VISOS LIETUVOS TECHNOLOGIJOS MOKYTOJUS, KAD JIE VAIKAMS PERDUOTŲ SVEIKATAI PALANKIOS MITYBOS PAGRINDUS IR IŠMOKINTŲ SVEIKATAI PALANKIŲ, PAPRASTŲ IR ŠIUOLAIKIŠKŲ PATIEKALŲ GAMINIMO PER TECHNOLOGIJŲ PAMOKAS.

Jei aktualu, kad Jūsų mieste įvyktų tokie mokymai susisiekite su „Sveikatai palankus“ komanda.

KVALIFIKACIJOS MOKYMŲ AKIMIRKOS: 

Palikti komentarą

*

Navigate