SEMINARO ELEKTRĖNUOSE AKIMIRKOS IR RECEPTAI

DEGUSTACINIAI PATIEKALŲ RECEPTAI

  1. Avižinis batonėlis

600 g viso grūdo stambių avižinių dribsnių

400 g datulės (mirkytos arba 300 g šviežių)

4 valg. šaukšt. Juodųjų serbentų miltelių

4 šviežiai spaustos citrinos sulčių

200 g trumpai kepintų maltų saulėgrąžų

Galima maltų linų sėmenų kaip priedą, jei konsistencija nėra standi.

Viską sumaišome, išminkoma ir suformuojami norimos formos batonėliai, laikyti šaldytuve iki 7 dienų.

  1. MORKŲ KEKSIUKAI 

Papuošti šilkmedžio ir goji uogomis bei juoduoju šokoladu 81 proc.

400 g pilno grūdo Spelta miltų (Spelta miltai + avižų sėlenos)

240 g tiršto natūralaus jogurto

4 kiaušiniai, lengvai išplakti

200 g graikinių riešutų, susmulkintų

120 g aliejaus (tinkamo kepimui)

8 gerai prinokę bananai, sutrinti į košę

6 vidutinio dydžio morkos, sutarkuotos

4 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

2 ½  arbatinio šaukštelio cinamono

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir graikinius riešutus.

Dideliame dubenyje sumaišykite bananus ir morkas, pilkite aliejų, stengdamiesi gerai ištrinti visus gumuliukus, supilkite jogurtą, kiaušinius. Galiausiai berkite miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite.

Tešlą dėkite į pyrago kepimo formą, ištiestą popieriumi, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 45-60 min., priklausomai nuo formos storio. Ar pyragas iškepęs tikrinkite įbedę dantų krapštuką ar šakutę – jei ištraukus jis sausas, reiškia pyragas iškepęs.

Pyragą išimkite iš orkaitės, leiskite pastovėti apie 15 min., išimkite iš kepimo formos ir atauškinkite.

  1. AVINŽIRNIŲ UŽKANDIS
  • 250 g. avinžirnių
  • 1 a. š. jūros druskos
  • 1 v. š. aliejaus tinkamo kepimui
  • 1 a. š. kajeno pipirų, petražolių, krapų, rozmarino ir pan.

Per naktį vandenyje išbrinkusius avinžirnius nusausiname (nes būdami drėgni jie ne iškeps, o išsitroškins) ir suberiame į kepimo skardą. Tuomet apšlakstome kepimui tinkamu aliejumi, apibarstome himalajaus druska ir kitais mėgstamai prieskoniais: saldžiosiso paprikos milteliai, kuminas, džiovinti krapai, galima ir petražolės, laiškiniai česnakai (saikingai naudoti pipirus, ypač jeigu nemėgstate aštriai). Viską supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą, išmaišome ir kepame jau įkaitusioje orkaitėje apie 30-40 min, vis pamaišydami ar pakratydami skardą. Iškepę avinžirniai yra dailiai rusvi – jų išorė traški, o vidus minkštas.

Dėkojame Elektrėnų visuomenės sveikatos biurui už gausų būrį seminaro dalyvių, už puikią organizaciją!

Dėkojame „LidL“ už maisto produktus skirtus prizams ir degustacijai!

Dėkojame „Maisto dėžutė“ už pagamintus patiekalus! https://www.facebook.com/maistodezute.lt/?fref=ts

Prisijunk prie mūsų ir valgykime sveikatai palankiau…

Palikti komentarą

*

Navigate