PASITIKOME PAVASARĮ SU ŠEIMOS MITYBOS IR GYVENIMO BŪDO MOKYMAIS BEI MAISTO DEGUSTACIJA

Nuo mažų dienų mokomės pažinti skaičius, raides, taisyklingai kalbėti ir rašyti, tačiau niekas nemokina sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo įpročių. Dažniausiai mitybos ir gyvenimo būdo įpročiai susiformuoja šeimose ir perduodami iš kartos į kartą. Skirtumas tik tas, kad kiekvienais metais maisto pramonė tobulėja ir sukuria naujų gudrybių, kad mums jų gaminamas maistas būtų vis skanesnis ir patrauklesnis, kad jo nupirktume ir suvalgytume daugiau, todėl mitybos įpročiai juda blogėjančia linkme. Taip pat naujų technologijų pažanga, kiemuose įsikūrę prekybos centrai mums “pagerino” gyvenimą, tačiau pablogino mūsų sveikatą.

Mažai laiko praleidžiame visa šeima kartu prie bendro stalo, vaikų pažinimui ir kokybiškam laikui kartu su jais skiriama vis mažiau dėmesio.

Mes kviečiame visus atsigręžti į savo šeimas, įnešti naujus ir sveikatai palankius mitybos ir gyvenimo būdo įpročius, kad vaikai augtų laimingose ir sėkmingose šeimose, o svarbiausia būtų išsaugota šeimos sveikata ir įsivyrautų harmonija.

Balandžio 28 d. prasidėjusio šeimos mitybos ir vaikų ugdymo požiūrio plėtimo seimnarų cikle buvo supažindinta su šeimos sveikatai palankios mitybos ABC, vaikų ugdymu ir jų pažinimu iki 7-ių metų. Taip pat degustavome tris sveikatai palankius desertus.

Renginio akimirkos:

IMG_3327IMG_3331IMG_3367IMG_3351IMG_3369IMG_3418IMG_3472IMG_3507IMG_3515IMG_3508

Degustuoti sveikatai palankūs desertai:

Obuolių Napoleonas

150 gr. obuolys; 2 v. š. klevų sirupas; 4 g cinamonas; saujelė 35 gr. razinų; v. š. aguonų; 4 v.š. 1 v.š citrinų sulčių

Išimame obuolio šerdį. Obuolį perpjauname per pusę. Supjaustome plonais griežinėliais. Klevų sirupą, cinamoną ir razinas išmaišome citrinų sultyse, paliekame parbinkti ir praėjus 20 min obuolį apšlakstome šiuo sirupu. Užberiame riešutų ir jau galime valgyti. Taip pat galime palikti uždarę  kad per t naktį, tada desertas būna minkštesnis it pamarinuotas.IMG_3463

Čija pudingas su kakava ir uogomis

 170 g čija (ispaninio šalavijo) sėklų; 1200 ml augalinio pieno; 500 gr sezoninių uogų ar vaisių; 2 v.š kakavos miltelių; 150 g šokolado (70% kakavos); 2 v. š. agavų sirupo.

Čijos sėklas sumaišome su augaliniu pienu. Paliekame pabrinkti. Uogas pertriname su agavų sirupu. Šokoladą  susmulkiname. Kai čija sėklos išbrinksta ir masė tampa tiršta ir klampi, reiktų pasiruošti patiekimo indus. Puikiai tinka permatomos stiklinės, nes jos gražiausiai perteikia čija pudingo sluoksnius. Į stiklinę dėti sluoksnį čijos masės tada sluoksnį pertrintų uogų ir vėl sluoksnį čijos. Pabarstyti kakava, šokolado gabalėliais ir uogomis ar lapeliais.IMG_3431

Avižiniai batonėliai

280 g pilno grūdo avižų dribsniai; 140 g daigintų grikių; 320 g datulių be kauliukų; 105 g medaus; 15 g kepintų saulėgrąžų; 10 g trintų kepintų sezamų sėklų; 220 g džiovintų abrikosų; 15 g moliūgų sėklų.

Datules nuplikyti su šiltu vandeniu. Avižas sumaišyti su išbrinkusiomis datulėmis ir medumi tada įdėti visas likusias sudėtines dalis ir gerai išmaišyti rankomis suspaudžiant masę tarp pirštų.

Masė turi būti ypač lipni ir dalys neturi atsiskirti. Formuoti batonėlius arba rutuliukus. Suvyniojame kiekvieną atskirai maistinėje plėvelėje ir uždarame inde, paliekame šaldytuve sukietėti. Tinkami valgyti apie savaitę.IMG_3381IMG_3466IMG_3379IMG_3454IMG_3469IMG_3480IMG_3423     IMG_3462IMG_3420     IMG_3437IMG_3518

Sekanti paskaita su sveikatai palankių užkandžių degustacija vyks gegužės 12 d., kaina 20 Eur, pasikvietus draugą, kaina po 15 Eur. 

Kviečiame dalyvauti: http://sveikataipalankus.lt/registracija/

Dalyvių prašome užpildyti atsiliepimų anketą: www.manoapklausa.lt/apklausa/803821278/

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x