RADVILIŠKIO BENDRUOMENĘ VAIŠINOME SVEIKATAI PALANKIAIS PATIEKALAIS

Radviliškyje kovo 23 d. įvyko sveikatai palankaus maisto technologės ir mitybos specialistės Ramintos Bogušienės seminaras su sveikatai palankesnio maisto degustacija.

Dėkinga gausiai Radviliškio bendruomenei už nuostabų vakarą!
Už organizaciją ir gėles ačiū Radviliškio raj, visuomenės sveikatos biurui!
Už kokybiškus, šviežius ir sveikatai palankesnius maisto produktus ačiū „Lidl“!
Už sveikatai palankesnių patiekalų gaminimą pagal ‘Sveikatai palankus’ receptus ir išradingą bei patrauklų pateikimą tariame ačiū Maisto dėžutė! https://m.facebook.com/maistodezute.lt/

  1. Naminiai duoniukai sūraus skonio

120 g viso grūdo Spelta miltų (galimas grikių + avižų miltų mišinys);

120 g paprastų avižinių kruopų/dribsnių;

120 g saulėgrąžų, moliūgų ar kitų sėklų;

Žiupsnelis druskos;

Prieskoninės žolelės/ kmynai;

3 a. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus, skirto kepimui;

300-500 ml vandens.

Gaminimo žingsniai:

Visus produktus sudedame į dubenį, sumaišome ir paliekame 20 min. pastovėti, išskyrus prieskonines žoleles ir kmynus, juos apibarstome kai išklojame skardą. Masė turi būti pakankamai skysta;

Gautą masę plonai paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 170 laipsnių temperatūroje;

Po 10 min. būtinai supjaustome norimo dydžio gabalėliais;

Sudedame atgal į skardą ir dar kepame apie 35 min.

Valgyti su avokadu, salotų lapais, agurku, pomidoru ir visomis kitomis gardžiomis daržovėmis, užtepėlėmis, daržovių paštetais ir t.t.

“Sveikatai palankus” rekomenduoja tiekti: su avokadu, salotų lapais ir kitomis daržovėmis, užtepėlėmis. Valgyti vietoj duonos prie sriubos, kaip užkandį priešpiečiams ir pavakariams.

  1. „Health friendly“ avižinis batonėlis

700 g viso grūdo avižinių dribsnių

5 valg. šaukštai nerafinuoto kokosų aliejaus

600 g išmirkytų vandenyje karštame dž. datulių

2 citrinų žievele

1 arb. šaukšt. maltų linų sėmenų

2 šviežios citrinos sulčių.

Gaminimo žingsniai:

Viskas išminkoma ir suformuojami norimos formos batonėliai, laikyti šaldytuve iki 7 dienų.

“Sveikatai palankus” rekomenduoja valgyti priešpiečiams ir pavakariams kaip desertą.

  1. Aguonų, kriaušių ir bananų pyragas

    Aguonų su kriaušėmis ir bananais pyragas 

500g maltų aguonų;

100 g neraf. Kokosų aliejaus;

4 kriaušės vidutinio dydžio;

200g Viso grūdo spelta miltų (gali būti grikių+avižų);

4 kiaušiniai;

50 g nerafinuoto cukraus;

2 bananai trinti;

pusę a. š. cinamono;

1 a. š. kepimo miltelių;

Rekomenduojama pagardinti dvejomis saujomis migdolų skiedrelių  ir kokosų drožlėmis

Gaminimo žingsniai:

  • Aguonos smulkiai sumaltos ir išmaišytos su aliejumi ir smulkintomis kriaušėmis.
  • Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakite su cukrumi, kol jie pabals ir tuomet įmaišykite į aguonų masę.
  • Tada berkite miltus, cinamoną ir vėl viską gerai išmaišykite. Įdėkite trintus bananus.
  • Baltymus išplakite iki standokų putų ir po truputį pildami atsargiai juos įmaišykite į aguonas.
  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir į ją supilkite pyrago masę. Išlyginame paviršių, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 45-50 minučių.
  • Ant dar šilto pyrago užbarstykite migdolų skiedreles/ kokosų drožles, kad jos priliptų.
  • Palikite tortą atvėsti ir sustingti.

“Sveikatai palankus” rekomenduoja valgyti priešpiečiams ir pavakariams kaip desertą.

Patarimas. Visuomet prie kiekvieno patiekalo rinkitės bent žiupsnelį šviežių daržovių, žalumynų, uogų ar vaisių, tai praturtins patiekalus, mityba bus įvairi, vadinasi, netruks jokių vitaminų, virškinimo sistema funkcionuos kaip laikrodis.

Prisijunk prie mūsų ir valgykime sveikatai palankiau… PARAMA IR DOVANA

 

 

 

Prisijunk prie sveikatai palankaus maisto gamintojų ir atvyk į konferenciją 2017-05-03 Vilniuje… KONFERENCIJA GAMINTOJAMS