SVEIKATAI PALANKUS TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ IR VALGIARAŠČIŲ RINKINYS

PIRMAS LIETUVOJE SVEIKATAI PALANKUS TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ IR VALGIARAŠČIŲ RINKINYS

Darželiams, mokykloms, kavinėms, namams

VAIKŲ MAITINIMUI NUO 1 IKI 18 METŲ.

  • 275 technologinės kortelės įvairių ir sveikatai palankių patiekalų.
  • 15 dienų valgiaraščiai 4 skirtingoms amžiaus grupėms (1-3 m., 4-6 m., 7-10 m., virš 11 m.). 
  • Vaikų mitybos patarimai.

FORMATAS: A4

ĮSIGYKITE knygą, užpildę formą, esančią apačioje arba spausdami nuorodą https://goo.gl/b56ipm. Atsiųsime Jums sąskaitą ir po apmokėjimo pristatysime knygą Jūsų nurodytu adresu. 

VALGIARAŠČIAI IR TECHNOLOGINĖS KORTELĖS SUDERINTOS SU LR SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJA, JŲ NEREIKIA PAPILDOMAI DERINTI SU VALSTRYBINE MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBA. 

Knygos kaina 90 Eur.

VALGIARAŠČIŲ IR TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ METODINĖS KNYGOS PRIVALUMAI

  • Daug augalinės kilmės patiekalų iš daržovių, ankštinių ir pilnaverčių grūdinių kultūrų.
  • Didžioji dalis patiekalų yra tausojantys (troškiniai, kepta su garais konvekcinėje, virta vandenyje).
  • Patiekalai nepervirti, neperkepti.
  • Siūloma pateikti vaikams daug daržovių, vaisių, uogų (15 dienų vidurkis – ne mažiau 300-400 g/ per dieną).
  • Produktai ir patiekalai iš pilnaverčių grūdinių kultūrų: viso grūdo miltų, viso grūdo kruopų, viso grūdo makaronų, viso grūdo duona ir pan.
  • Nedidelis cukraus, druskos kiekis (1 g/100g druskos, ne daugiau 5 g/100 g cukraus).
  • Siūloma naudoti kokybiškus riebalus (ypač tyras alyvuogių aliejus, sviestas).
  • Siūloma naudoti liesesnę mėsą ar liesesnes jos dalis (pavyzdžiui, vištieną be odelių, kiaulienos išpjovą, nugarinę).
  • Siūloma riebius padažus keisti į mažiau riebius, pavyzdžiui, grietinę ar grietinės padažą keisti į jogurtą ar jo padažus.
  • Lyginant su iki šiol esančiais standartiniais meniu, receptuose siūloma mažiau bulvinių, miltinių gaminių.
  • Mažiau stipriai perdirbto maisto, daugiau greitai paruošiamų, tačiau sveikatai palankių ir paprastų patiekalų.
  • Nėra saldintų gėrimų, vietoj jų – vanduo, žolelių arbata be cukraus.
  • Siūlomas vaikų maitinimui valgiaraštis šiuolaikiškas ir įvairus.
  • Nėra perdirbtos mėsos gaminių (dešrelių, dešros ir t.t), vietoj jų šviežiai ruošta mėsa.
  • Atsižvelgiama į sezoniškumą.
  • Uogienės keičiamos į šaldytas uogas, tyreles, vaisių ir uogų kokteilius.
  • Vaikų maitinimui tiekiamos kokybiškos žaliavos ir pirmenybė ekologiškoms, simboliu „Rakto skylutė“ pažymėtoms, nacionalinės kokybės ženklu ar vietinėms žaliavoms.

 

!!!Gruodžio m. pirmoje pusėje visi, kurie įsigijo knygą gaus papildomai el. versiją technologinių kortelių su išeigomis, kurios tiesiogiai susietos su valgiaraščiu. 

 

Būkite sveiki!
Būkite laimingi!
Ir laimingus darykite kitus!
Maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė
2017 TIRAŽAS RIBOTAS
©VšĮ „Sveikatai palankus“
©Raminta Bogušienė
Navigate