SVEIKATAI PALANKUS TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ IR VALGIARAŠČIŲ RINKINYS

PIRMAS LIETUVOJE SVEIKATAI PALANKUS TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ IR VALGIARAŠČIŲ RINKINYS

Darželiams, mokykloms, kavinėms, namams

VAIKŲ MAITINIMUI NUO 1 IKI 18 METŲ.

  • 275 technologinės kortelės įvairių ir sveikatai palankių patiekalų.
  • 15 dienų valgiaraščiai 4 skirtingoms amžiaus grupėms (1-3 m., 4-6 m., 7-10 m., virš 11 m.). 
  • 3 valgymų (pusryčiai, pietūs, vakarienė) valgiaraščiai.
  • Vaikų mitybos patarimai.

FORMATAS: A4 (spausdinta ir el. versija)

ĮSIGYKITE knygą, užpildę formą, esančią apačioje arba spausdami nuorodą https://goo.gl/b56ipm. Atsiųsime Jums sąskaitą ir po apmokėjimo pristatysime knygą Jūsų nurodytu adresu. El. paštu gausite dovanų – el. valgiaraščių ir su valgiaraščiu susijusių tcehnologinių kortelių versiją pakoreguotą pagal naujus vaikų maitinimo reikalavimus (pakeitimai minimalūs iki 5 proc.). 

Knygos negrąžinamos. VšĮ „Sveikatai palankus“ neatsako už pagamintų patiekalų kokybę, kuri priklauso nuo žaliavos kokybės, žmogiškojo faktoriaus, turimos įrangos ir kita. 

VALGIARAŠČIAI IR TECHNOLOGINĖS KORTELĖS SUDERINTOS SU LR SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJA. 

Knygos kaina – 100 Eur.

VALGIARAŠČIŲ IR TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ METODINĖS KNYGOS (spausdinta ir el. versija) PRIVALUMAI

  • Daug augalinės kilmės patiekalų iš daržovių, ankštinių ir pilnaverčių grūdinių kultūrų.
  • Didžioji dalis patiekalų yra tausojantys (troškiniai, kepta su garais konvekcinėje, virta vandenyje).
  • Patiekalai nepervirti, neperkepti.
  • Siūloma pateikti vaikams daug daržovių, vaisių, uogų (15 dienų vidurkis – ne mažiau 300-400 g/ per dieną).
  • Produktai ir patiekalai iš pilnaverčių grūdinių kultūrų: viso grūdo miltų, viso grūdo kruopų, viso grūdo makaronų, viso grūdo duona ir pan.
  • Nedidelis cukraus, druskos kiekis (1 g/100g druskos, ne daugiau 5 g/100 g cukraus).
  • Siūloma naudoti kokybiškus riebalus (ypač tyras alyvuogių aliejus, sviestas).
  • Siūloma naudoti liesesnę mėsą ar liesesnes jos dalis (pavyzdžiui, vištieną be odelių, kiaulienos išpjovą, nugarinę).
  • Siūloma riebius padažus keisti į mažiau riebius, pavyzdžiui, grietinę ar grietinės padažą keisti į jogurtą ar jo padažus.
  • Lyginant su iki šiol esančiais standartiniais meniu, receptuose siūloma mažiau bulvinių, miltinių gaminių.
  • Mažiau stipriai perdirbto maisto, daugiau greitai paruošiamų, tačiau sveikatai palankių ir paprastų patiekalų.
  • Nėra saldintų gėrimų, vietoj jų – vanduo, žolelių arbata be cukraus.
  • Siūlomas vaikų maitinimui valgiaraštis šiuolaikiškas ir įvairus.
  • Nėra perdirbtos mėsos gaminių (dešrelių, dešros ir t.t), vietoj jų šviežiai ruošta mėsa.
  • Atsižvelgiama į sezoniškumą.
  • Uogienės keičiamos į šaldytas uogas, tyreles, vaisių ir uogų kokteilius.
  • Vaikų maitinimui tiekiamos kokybiškos žaliavos ir pirmenybė ekologiškoms, simboliu „Rakto skylutė“ pažymėtoms, nacionalinės kokybės ženklu ar vietinėms žaliavoms.

 

Visi, kurie įsigijo spausdintą knygą gaus dovanų atnaujintą el. versiją valgiaraščių ir technologinių kortelių, kurios tiesiogiai susietos su valgiaraščiu ir pakoreguotos pagal minimaliai pasikeitusius vaikų maitinimo reikalavimus. 

VšĮ „Sveikatai palankus“ Jūsų asmens duomenis tvarko dėl leidinių prekybos bei webseminarų paslaugos tiekimo tikslu. Daugiau informacijos apie savo, kaip duomenų subjekto teises, rasite Privatumo pranešime čia.

Būkite sveiki!
Būkite laimingi!
Ir laimingus darykite kitus!
©VšĮ „Sveikatai palankus“
Navigate