Motyvacinio seminaro apie vaikų mitybą Vilniuje patiekalų receptai

„health friendly“ avižinis batonėlis

(Daug skaidulinių medžiagų, vitaminų, antioksidantų, termiškai neapdoroti, be pridėtinio cukraus ir riebalų)

 

300 g viso grūdo avižinių dribsnių (smulkių)

250 g lazdyno riešutų (kepintų orkaitėje be papildomų riebalų, poto susmulkinta kavamale)

35 vnt. datulių be kaulo išmirkytų vandenyje

2 valg. šaukšt. maltų džiovintų juodųjų serbentų

1 val. šaukštas maltų linų sėmenų

2 šviežiai spaustos citrinos sulčių

Malta citrininė melisa

Viskas išminkoma ir suformuojami norimos formos batonėliai, laikyti šaldytuve iki 7 dienų.

 

 

Cukinijos keksiukai

(Mažiau cukraus, daugiau skaidulinių medžiagų, vitaminų, mažiau riebalų, be pieno produktų)

 

4 stikl. tarkuotos (burokine tarka) cukinijos

Ciberžolė, cinamonas,

3 valg. šaukštai neraf. cukraus

2 stikl. kukurūzų miltų

Kepimo milteliai

2 kiaušiniai

3 valg. šaukštai ypač gryno alyvuogių aliejaus

Cukinijos, prieskoniai, cukrus, kiaušinių tryniai, aliejus – išmaišoma. Miltai išmaišomi su kepimo milteliais. Sumaišoma viskas ir įvedamas išplaktas kiaušinio baltymas. Apibarstoma viršus sezamo sėklomis. Kepama 170 laipsnių temperatūroje 30 min.

Rekomenduojama valgyti šiltus!