MAISTO ŠVENTĖ

KONFERENCIJA, MUGĖ, MAISTO DEGUSTACIJA

Kokybiško maisto šventė  – pirmas toks renginys Lietuvoje, kurio tikslas – populiarinti, mokyti atpažinti ir skatinti kokybiškų maisto produktų gamybą ir vartojimą.

Renginys propaguojantis ekologiškus, nacionalinės kokybės ir garantuotus tradicinius gaminius, saugomos kilmės vietos nuorodos bei saugomos geografinės nuorodos maisto produktus, suteikiantis kompetentingos informacijos ir skatinantis rinktis šiuos produktus kasdieninėje mityboje, formuojantis pozityvų požiūrį į šiuos produktus, valgymo kultūrą Lietuvoje.

Šios šventės tikslai:

  • Suteikti kompetentingos informacijos dalyviams ir visuomenei apie šiuos maisto produktus, jų atpažinimą, jų įtraukimą į kasdieninį racioną ir naudą organizmui (5 teminiai pranešimai).
  • Sudaryti dalyviams galimybę degustuoti šiuos maisto produktus, vertinti jų juslines savybes, atpažinti jų ženklinimą.
  • Sudaryti dalyviams galimybę įsigyti šių maisto produktų, įtraukti praktiškai į šių produktų vartojimo grandinę.
  • Suteikti dalyviams ir visuomenei žinias, kur šių maisto produktų galima įsigyti kasdien.

KONFERENCIJA

Žinomi sveikos mitybos ir sertifikavimo specialistai, lektoriai, gamintojai renginyje šventės-mugės metu dalinsis gerąja patirtimi ir sužinosite viską apie ekologiškus, nacionalinės kokybės ir kitus kokybiškus maisto produktus. Kaip juos atpažinti? Kuo šie produktai pranašesni už įprastinius?

Maisto produktų gamintojai papasakos apie produktų atsiradimą „nuo lauko iki stalo“, jų integravimą į viešojo maitinimo sektorių (darželius, mokyklas, ligonines).

Pranešimus skaitys: sveikatai palankaus maisto technologė ir mitybos specialistė, sveikatai palankaus vaikų maitinimo iniciatorė ir konsultantė, maisto saugos ir kokybės specialistė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė Raminta Bogušienė; sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė, biochemikė dr. Urtė Neniškytė ir kiti.

MUGĖ IR MAISTO DEGUSTACIJA

  • Šventės metu vyks kokybiškų produktų mugė, kurios metu degustuosite produktus, vertinsite jų juslines savybes – skonį, kvapą, išvaizdą, išmoksite juos atpažinti parduotuvių lentynose. Galėsite įsigyti kokybiškų maisto produktų.
  • Gausite naudingos informacijos, kur šių produktų kasdien galima įsigyti, kaip nepasiklysti pasirinkimo galimybėse.

VIKTORINA

Renginio metu vyks viktorina, kurios metu ne tik pagilinsite savo žinias apie ekologiškus, nacionalinės kokybės ir kitus kokybiškus maisto produktus, bet turėsite progą laimėti puikių prizų!

RENGINYS SKIRTAS

Visuomenei, maisto pramonės technologams, kokybės vadovams, gamybos vadovams, pardavimų ir marketingo vadovams, viešojo maitinimo atstovams.

Data: 2018-09-21
Laikas: 10-17 val.
Vieta: Vilnius, viešbutis „Panorama“ (Sodų g.14)
REGISTRACIJA: projektai@sveikataipalankus.lt  ir https://goo.gl/ds41hL
RENGINYS NEMOKAMAS, vietų skaičius ribotas.
RENGINIO ORGANIZATORIUS: VšĮ “Sveikatai palankus”.

VšĮ „Sveikatai palankus“ Jūsų asmens duomenis tvarko dėl šventės įgyvendinimo tikslų. Daugiau informacijos apie savo, kaip duomenų subjekto teises, rasite Privatumo pranešime – čia.


Rėmėjas: 

Navigate