ĮKŪRĖJA IR KOMANDA


Raminta Bogušienėsveikatai palankaus maisto technologė ir mitybos specialistė, sveikatai palankaus vaikų maitinimo iniciatorė ir konsultantė, KTU magistro laipsnis maisto technologijos srityje, maisto saugos ir kokybės specialistė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė, sveikos gyvensenos propaguotoja, dviejų vaikų mama ir laimingos šeimos kūrėja, direktorė ir steigėja organizacijos „Sveikatai palankus”, straipsnių autorė, buvusi profesionali sportininkė.

Raminta gyvena tam, kad ne tik pati ir artimiausi žmonės būtų sveiki ir laimingi, bet siekia, kad daugiau žmonių taptų sveikesniais ir laimingesniais.

Siekiu, kad visuomenė ne tik skaitytų apie sveiką mitybą, bet rinktųsi jų sveikatai palankius maisto produktus, gamintų išsaugodami maistines savybes, valgytų sąmoningai ir klausytų įgimto saikingumo ir alkio jausmo. Išmoktų gyventi harmonijoje su savimi ir gamta, būti savo gyvenimo šeimininku. Siekiu balanso visose srityse ir to mokau žmones.

“Būdama dešimtoje klasėje aiškiai žinojau – maistas ir sveikatai palankus gyvenimo būdas – tai mano kelias. Aktyvus gyvenimo būdas ir profesionalus sportas mokė ne tik disciplinos ir žingeidumo, bet vertė ieškoti, kas žmogų daro sveiką ir laimingą. Šia iniciatyva dalinuosi sukaupta patirtimi. Žinoma, nuolat mokausi ir tobulėju pati.

Baigusi maisto technologijos studijas Kauno technologijos universitete ir dirbdama maisto pramonėje ieškojau atsakymo, kodėl gamintojams rūpi tik privalomųjų reikalavimų atitikimas, o pamirštamas žmogus, kuriam gaminama. Darbas ekologiškų produktų sertifikavimo sektoriuje leido prisiliesti prie vieno iš sveikatai palankaus maisto kriterijų, tačiau supratau, kad tai nėra visuma. Man atrodė pasaulyje vis apšiuopiami tik trupiniai, o visuma lieka nepaliesta.

Taigi, galbūt tas įgimtas žingeidumas, galbūt tas nenumaldomas noras pakeisti ir apimti visumą nuvedė keliu kuriame ir esu. Tai paskatino sukurti organizaciją žmonių, kurie gyvena tuo, ką kuria, kurie džiaugiasi gyvenimu ir siekia padaryti laimingesnę ir sveikesnę visuomenę!“, – įsitikinusi Raminta Bogušienė.

RAMINTA ATSAKO ATVIRAI NEPALIKDAMA ABEJONIŲ

KOMANDA, KURI PRISIDEDA PRIE INICIATYVOS

Vida

Vida Drąsutėsveikatai palankaus gyvenimo būdo ekspertė. Lektorė, daugiametė tarptautinių projektų švietimo srityje koordinatorė, keliaujanti po Europą su šeima ir renkanti gerąją patirtį bei besidalinanti ja su kitais, nuolat kelianti kvalifikaciją pedagoginėje srityje, aktyviai besidominti ir praktikuojanti vaikų ugdymo, sveikos gyvensenos, sveikatai palankios mitybos temomis, privataus darželio viena iš steigėjų, ne vienos bendruomenės narė, asociacijų valdybos narė, straipsnių edukologijos tema autorė, aktyvi kursų, seminarų, konferencijų pranešimų skaitytoja, rūpestingo, atsakingo, mylimo ir mylinčio vyro žmona ir dviejų vaikų mama. Atsakinga, kruopšti, kompetetinga, trykštanti teigiama energija ir nusiteikimu dalintis žiniomis ir gerosios patirties sklaida siekiant „užauginti” kuo daugiau laimingų šeimų.

Agne

Agnė Perednytėsveikatai palankaus fizinio aktyvumo ekspertė. Buvusi profesionali krepšininkė, ne tik sporto klubo „Impuls” trenerė, aistringa aktyvaus gyvenimo būdo propaguotoja, bet profesionali renginių organizatorė. Baigusi ne tik Kūno kultūros akademiją, bet taip pat KTU vadybos ir marketingo specializaciją. Nuolat deganti entuziazmu, gera nuotaika ir kunkuliuojanti idėjų generatorė. Siekia padėti žmonėms atsirinkti jų sveikatai palankų fizinį aktyvumą.

 

Agnė įsitikinusi, kad fizinis aktyvumas, sveika gyvensena ir subalansuota mityba yra raktas į visavertį gyvenimą ir harmoningą žmogaus vystymąsi.

Akvilė Lekavičiūtė – maisto saugos ir kokybės ekspertė. Baigusi maisto saugos bakalauro studijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete, darbinę praktiką kokybės valdymo srityje pradėjau vienoje didžiausių maisto produktų mažmeninės prekybos įmonių, kurioje įgijau patirties maisto saugos (RVASVT) ir kokybės vadybos dokumentų rengimo pagal ISO 9001 bei ISO 14001 reikalavimus, praktiškai išmokau maisto produktų šviežumo vertinimo ir higienos reikalavimų taikymo, įsigilinau į ženklinimo informacijos pateikimą vartotojams maisto ir ne maisto produktų etiketėse. Dirbdama baigiau veiklos audito magistro studijas Mykolo Romerio universitete ir įsitraukiau į vidaus bei išorės auditų atlikimą.

Vėliau šias žinias gilinau dirbdama mėsos perdirbimo įmonėje, kurioje dalyvavau naujos gamybos įmonės statymo procese nuo projekto pradžios iki gamybinių procesų paleidimo. Aš buvau atsakinga už visos maisto saugos ir kokybės vadybos sistemos parengimą pagal tarptautinių standartų bei didžiausių užsienio mažmeninės prekybos tinklų reikalavimus, jos įgyvendinimą bei sertifikavimą pagal BRC (British retail consortium) standartą. Taip pat dirbant teko atstovauti įmones ISO 9001, ISO 14001, FSSC 22000 (Food Safety System Certification) sertifikaciniuose audituose.

Akvilė, kiekvieną dieną atsakingai siekia, kad rinkoje vartotojai galėtų rinktis saugius ir kokybiškus maisto produktus.

 

 

Navigate