KAUNE ĮVYKO MOTYVACINIS MITYBOS SEMINARAS TĖVELIAMS IR VAIKAMS

Vasario 15 d. Kaune „Maži Basi“ studijoje įvyko žaismingas ir gerų emocijų kupinas mitybos seminaras ne tik tėveliams, bet ir vaikams. Taip pat sulaukėme svečių ne tik iš Kauno, bet ir kitų Lietuvos miestų – Akmenės, Panėvežio, Jonavos. Ne tik tėvelių, močiučių, bet ir vaikų maitinimo organizatorių.

Tai rodo, kad mūsų darbas vertingas, o visų geriausia sulaukti gerų atsiliepimų, kad buvo ne tik sveikatai palankus maistas, bet ir skanus. Kad buvo ne tik gerų emocijų kupinas vakaras, bet taip pat informatyvus ir motyvuojantis.

Tėveliams seminarą vedė sveikatai palankaus maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė, o vaikučius linksmino, žaidė įvairiausius žaidimus ir supažindino su maisto keliu ant jų stalo personažas „Braškė“. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie kompleksinių mitybos įpročių formavimo ir tikime, kad tokie seminarai prisidės prie sveikesnės jaunosios kartos ateities ir inicijuosime maisto pramonę kurti sveikatai palankesnius maisto produktus.

Seminaro metu perteikta naudinga informacija, motyvuota kasdieniniame gyvenime vaikus ir tėvelius taikyti sveikatai palankią mitybą ir degustuota sveikatai palankesni patiekalai, kuriuos mielai valgė maži ir dideli…

Sekantis seminaras tėveliams, ugdymo įstaigų personalui, vaikams vyks kovo 1 ir 2 dienomis Vilniuje, atsiveskite ir vaikučius, su jais užsiims mūsų personažas ir vaikų mylima „Braškė“ (Renginiukas.lt). PRISIJUNKITE PRIE MŪSŲ IR VALGYKITE SVEIKATAI PALANKIAU: SEMINARAS VILNIUJE

RECEPTAI:

 Avinžirnių užkandis

250 g avinžirnių

1 a. š. himalajų druskos

1 v. š. aliejaus tinkamo kepimui

1 a. š. paprikos miltelių (vieni aštraus skonio – aitrioji paprika, kiti – saldžioji paprika)

Per naktį, bet geriausia 24 val. vandenyje išbrinkusius avinžirnius nusausiname (nes būdami drėgni jie ne iškeps, o išsitroškins). Tuomet apšlakstome kepimui tinkamu aliejumi, apibarstome druska ir kitais mėgstamais prieskoniais: saldžiosios paprikos milteliais, kuminu, džiovintais krapais, galima ir petražolėmis. Viską supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame jau įkaitusioje orkaitėje apie 30-40 min, vis pamaišydami ar pakratydami skardą. Iškepę avinžirniai yra dailiai rusvi – jų išorė traški, o vidus minkštas.

 „Health friendly“ avižinis batonėlis 

  • 300 g viso grūdo avižinių dribsnių
  • 250 g lazdyno riešutų (kepintų orkaitėje be papildomų riebalų, po to susmulkinta kavamale). Galima naudoti ir saulėgrąžas
  • 35 vnt. datulių be kaulo išmirkytų vandenyje (galima naudoti džiovintas datules mirkytas karštame vandenyje)
  • 2 valg. šaukšt. maltų džiovintų juodųjų serbentų
  • 2 šviežiai spaustos citrinos sulčių

Viskas išminkoma ir suformuojami norimos formos batonėliai, laikyti šaldytuve iki 7 dienų.

Degustavome ne tik gaminius, bet ir šviežius bei džiovintus vaisius, riešutus, juodąjį 81 proc. šokoladą.

NUOTRAUKŲ GALERIJA:

DĖKOJAME UŽ KOKYBIŠKUS, ŠVIEŽIUS IR SVEIKATAI PALANKESNIUS MAISTO PRODUKTUS „LIDL“.