Atidaryta pirmoji sveiko maisto ir sveikos gyvensenos studija Kaune

Trečiadienį duris atvėrė pirmoji „Sveikatai palankus“ sveiko maisto ir sveikos gyvensenos studija mėgėjams ir profesionalams. Dabar norintys maitintis sveikiau, turės galimybę mokytis sveikatai palankaus maisto gamybos ir sveikos mitybos bei gyvensenos principų iš specialistų.

A. Juozapavičiaus prospekte įsikūrusi studija – ilgai brandinta VšĮ „Sveikatai palankus“ vadovės Ramintos Bogušienės svajonė: „Vystydama „Sveikatai palankus” veiklą, keliaudama jau trečius metus per Lietuvą ir vesdama seminarus bei kvalifikacijos mokymus nuo vaikų, jų tėvelių iki specialistų, supratau, kad teorija yra viena, bet daug efektyviau yra praktiškai parodyti, kaip pagaminti sveiką maistą ir leisti žmonėms patiems jį gaminti bei degustuoti. Norisi, kad vienoje vietoje vyktų sveiko maisto gamybos mokymai, sveikatingumo kursai, edukaciniai užsiėmimai. Kad visa Lietuva atvyktų čia, o sveiko maisto gamybos mokytųsi ne tik specialistai, bet ir šeimos.“

 Studijoje „Sveikatai palankus“ vyks sveiko maisto gaminimo kursai, teoriniai bei praktiniai kvalifikacijos mokymai specialistams, sveikos mitybos seminarai, sveikatai palankaus maisto degustacijos, individualios konsultacijos, įspūdingi sveikos virtuvės vakarėliai įmonėms ir privačioms šventėms, išskirtiniai sveiko maisto vaikų gimtadieniai ir edukacijos. Bus organizuojami sveikatingumo ir fizinio aktyvumo, emocinio balanso mokymai su gydytojais ir specialistais.

Sveiko maisto kulinarinė studija kvies vaikus ir įvairaus amžiaus žmones pažiūrėti į sveikatai palankų maistą iš smagios, skanios ir edukacinės pusės. Sudominti sveika mityba šiais laikais yra itin svarbu ne tik suaugusius, bet ir vaikus: „Mokyklose mokomės Pitagoro teoremų, o valgymo kultūros, mitybos pagrindų – ne. Daugeliui tai, tarsi, savaime suprantamas dalykas, o iš tikrųjų – tai priemonė, kuri padeda gyventi kokybišką, ilgalaikį gyvenimą ir būtent Pitagoro teoremas suprasti, ir pritaikyti praktiškai, galime tik valgydami ir gyvendami sveikai. Nuo pat mažens turime vaikus edukuoti apie sveikatos šaltinius“ – teigia Raminta Bogušienė.

Atrasti ne tik sveikus, bet ir skanius patiekalus bei mokytis jų gamybos padės studijos „Sveikatai palankus“ specialistų komanda: maisto technologai, dietistai, mitybos specialistai, virėjai bei kulinarai, sveiko gyvenimo būdo ekspertai, gydytojai. Specialistai taip pat vykdys individualias mitybos ir sveikos gyvensenos konsultacijas ne tik norintiems išsaugoti sveikatą, bet ir gydyti ligas.

„Norime parodyti, kad sveika mityba tai ne kraštutinumai ar dietų laikymasis. Tai tiesiog subalansuota mityba, valgymas prie stalo, mėgavimasis maistu ir gyvenimu. Mūsų tikslas – išmokyti žmones būti savo mitybos specialistais, atsigręžti į save ir suprasti, koks maistas tinkamas kiekvienam asmeniškai. Pas mus gaminamas maistas – ne tik iš augalinių, bet ir iš mėsos, žuvies, pieno produktų, kadangi tai neatsiejama subalansuotos mitybos dalis. Esminis principas – šviežiai ruošiamas maistas, kuris turi mažiau pridėtinio cukraus, druskos, daugiau skaidulinių medžiagų su kokybiškais riebalais, daugiau daržovių, vaisių ir uogų“ – mintimis dalinasi Raminta Bogušienė.

Studija „Sveikatai palankus“ atidaryta kovo 28d., Kaune, A. Juozapavičiaus pr. 21-56. Daugiau informacijos: www.studijasveikataipalankus.lt. Už studijai reikalingus įrankius dėkojame indų salonų tinklui „Žana“.